Haos pe șosele și pe șine din cauza vremii. Călătorii unui tren au stat 5 ore în câmp

Ultima actualizare:

Accidente, haos și trafic restricționat, în mai multe localități din țară, din cauza condițiilor meteo. Călătorii unui tren Galați-București au rămas 5 ore în câmp, un autocar cu 10 persoane a derapat în județul Iași, iar în mai multe zone inundațiile au făcut prăpăd.

Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

CFR a anunțat, luni seară, probleme în circulaţia unor trenuri, din cauza condiţiilor meteorologice. Au simțit-o pe pielea lor călătorii CFR care au mers cu trenul pe ruta Galați - București. Oamenii au rămas cinci ore pe un câmp, în județul Buzău. Problema a fost un tren de marfă, a cărui locomotivă n-a mai funcționat după ce s-a depus gheață pe firele electrice. După cinci ore de stat în vagoanele reci, trenul s-a pus în mișcare, iar oamenii a ajuns la București în jurul orei 3 dimineața.

Nu este singura situație de acest fel. O altă garnitură, care circula pe ruta Brașov - București, a avut o întârziere de mai bine de trei ore, din cauza unui copac prăbușit peste linie, între Valea Largă și Comarnic, anunță stirileprotv.ro.

Un autocar cu 10 persoane a derapat în județul Iași

Un autocar cu zece persoane la bord a derapat, luni seară, în judeţul Iaşi, în drum spre Vama Albiţa. Autocarul a fost repus pe roţi de drumari.

”Un autocar cu 10 persoane la bord, care se îndrepta spre Vama Albiţa, a derapat în această seară pe DN 28, la km 104, între localităţile Costuleni şi Cozia, judeţul Iaşi, fiind însă repus pe traseu prin eforturile drumarilor ieşeni”, a transmis, luni seară, DRDP Iaşi, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că, pe fondul ninsorilor abundente, roata din dreapta a remorcii pentru bagaje (cu o capacitate de 10 tone) a derapat în şanţ şi a angrenat după sine şi spatele autocarului, făcând imposibilă continuarea cursei. 

Un autocar cu zece persoane la bord a derapat, luni seară, în judeţul Iaşi
Un autocar cu zece persoane la bord a derapat, luni seară, în judeţul Iaşi

”În zonă a ajuns în scurt timp un echipaj DRDP Iaşi de la Districtul Răducăneni, care a reuşit repunerea autocarului pe carosabil. Acesta şi-a continuat cursa, însă fără remorcă. Aceasta urmează a fi recuperată ulterior, fiind semnalizată cu balize reflectorizante”, a mai precizat sursa citată.  

Trafic îngreunat din cauza codului galben de polei, ceaţă şi ninsori

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, luni, situaţia traficului, în contextul atenţionării meteorologice Cod Galben, care vizează precipitaţii moderate cantitativ, polei, ninsori însemnate cantitativ şi viscol, în 24 de judeţe din nordul, estul şi centrul ţării. Astfel, pe mai multe drumuri traficul este îngreunat, şi continuă să fie crescute valorile de trafic pe DN 1 Braşov-Ploieşti şi pe DN 73 Pârâul Rece-Predeal.

Marți, 28 decembrie, centrul INFOTRAFIC informează că, la această oră (28 decembrie, ora 7.20), sunt semnalate depuneri de polei pe DN 15D Roman – Vaslui, în zona localității Gâdinți, județul Neamț. Șoferilor le este recomandat să evite manevrele periculoase și să folosească frâna de motor! În condiții de ceață densă se circulă și pe DN 65 Pitești – Lunca Corbului, județul Argeș, vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net