Hoți prinși după ce au lăsat 8 autoturisme din Buzău fără catalizatoare. Sfaturi pentru a nu cădea în plasa lor

14 iulie 2021
article img
Opt mașini din Buzău au rămas fără catalizatoareFoto: Arhivă

Doi hoţi de catalizatoare auto care au acţionat în mai multe judeţe din sudul țării au ajuns pe mâinile polițiștilor. Au furat piese auto de la 8 maşini, în special autoutilitare, provocând proprietarilor o pagubă ce depăşeşte 18.000 de lei.

Este vorba despre doi bărbaţi în vârstă de 31 și 32 de ani din Tulcea, care, în doar câteva zile, au furat astfel de piese de la opt maşini parcate în municipiul Buzău. Unul dintre ei a fost reţinut şi trimis în arestul IPJ Buzău, celălalt este deja după gratii, fiind arestat într-un dosar instrumentat de poliţiştii din Vrancea, scrie adevarul.ro

Când acționau hoții    

În Buzău au acționat în primăvară, în a doua parte a lunii martie. Căutau maşini parcate în zone întunecate, iar pe timpul nopţii dădeau lovitura. Astfel, au furat catalizatoare auto de la 8 maşini, în special autoutilitare, provocând proprietarilor o pagubă ce depăşeşte 18.000 de lei.

Victimele au cerut ajutorul poliţiştilor, iar la începutul lunii mai, cei doi făptaşi au fost identificaţi. Unul dintre hoţi fusese arestat între timp în Vrancea, pentru fapte similare, celălalt, un bărbat de 32 de ani, a fost de negăsit câteva săptămâni bune. În cele din urmă, a fost prins de poliţiştii de frontieră la Nădlac, în timp ce se pregătea să fugă din ţară. 

“Din verificările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că în perioada 15-26 martie a.c., principalii bănuiţi, doi bărbaţi în vârstă de 31 şi 32 de ani, ambii din Tulcea ar fi profitat de faptul că autovehiculele erau parcate în locuri slab iluminate, pe raza municipiului Buzău şi ar fi sustras piese de la acestea. În data de 10 mai a.c., a fost emis mandat de aducere pe numele bărbatului de 32 de ani, iar  în ziua de 12 iulie, poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră l-au depistat pe acesta în judeţul Arad, ulterior fiind transportat la sediul Poliţiei municipiului Buzău. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor”, anunţă IPJ Buzău.

Ce recomandă polițiștii șoferilor  

Pentru a nu cădea victime hoţilor de piese auto, poliţiştii recomandă şoferilor să fie cu ochii în patru atunci când aleg locul în care îşi lasă maşina peste noapte.

1. Parcaţi în locuri iluminate, în zona de acţiune a oamenilor de ordine şi pază sau în garaj.

2. Dacă parcaţi într-un loc public, nu spuneţi nimănui cât întârziaţi.

3. Întotdeauna parcaţi maşina cu faţa la stradă, astfel încât orice persoană care ar umbla la ea să poată fi uşor văzută.

4. Închideţi complet toate geamurile. Un singur geam lăsat întredeschis poate să fie cale de acces în autoturism.

5. Nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, cum ar fi telefoane mobile, genţi, borsete, obiecte de îmbrăcăminte.

6. Nu ataşaţi la chei plăcuţe cu numele dumneavoastră/numărul de înmatriculare al maşinii.

7. Nu lăsaţi niciodată cheile în contac 

Citește și: 

Hoții români spaima Europei! Poliția a arestat două grupări de infractori care furau mașini agricole, aparate GPS, băuturi de lux și icre negre

Cele mai bune sfaturi ca să-ţi aperi maşina de hoţi