Iată cum îţi poţi face copilul să înveţe!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Gata! Peste două zile sună clopoţelul! Părinţii au, de cele mai multe ori, emoţii mai mari decât şcolarii! Şi asta pentru că toţi îşi doresc ca micuţii să se dezvolte armonios şi să asimileze cât mai multe cunoştinţe. Specialistul Click! psiholog Ermina Gorjanu îţi spune cum poţi face acest lucru prin stimularea afectivităţii.

Pentru ca un copil să fie capabil să înveţe la orice vârstă trebuie să ajungă la o maturitate emoţională corespunzătoare anilor săi.

Deoarece, cu cât el creşte, capacitatea lui de a învăţa se multiplică şi acest lucru îl va influenţa pozitiv. Dar cea mai mare influenţă asupra dezvoltării emoţionale o au părinţii.

Dacă sunt folosite cele cinci limbaje ale iubirii: mângâierile fizice, cuvintele de încurajare, timpul acordat, darurile şi serviciile, atunci înseamnă că îi oferi copilului o formă de stimulare intelectuala eficientă. Şi, mai mult, uzând de toate aceste limbaje ale iubirii până îl găseşti pe cel adecvat îi acorzi şansele unei dezvoltări emoţionale adecvate.

simeon stalpnicul png

Când, din lipsă de timp nu se folosesc toţi aceşti factori, ci consideri că satisfacerea nevoilor de hrană, îmbrăcăminte, adăpost sunt principalele griji pentru el, dezvoltarea intelectuală şi socială este lentă.

O relaţie caldă şi plină de afecţiune între părinte şi copil este baza dezvoltării unei păreri bune despre sine şi astfel a motivării de a învăţa. O rămânere în urmă din punct de vedere emoţional afectează părerea copilului despre sine, siguranţa emoţională, capacitatea de a se adapta la stres şi la schimbare, abilitatea de a socializa şi de a învăţa.

Nu uita că tu împreună cu ceilalţi adulţi din familie puteţi menţine iubirea de care are nevoie copilul, permiţându-i să crească şi să se dezvolte aşa cum trebuie.

Este prea multă violenţă în şcoli! De aceea, Inspectoratul Şcolar Bucureşti (ISMB) a decis ca elevii să fie verificaţi în ghiozdane sau corporal, pentru a fi identificate obiecte interzise într-o şcoală.

Din anul şcolar care începe luni, 16 septembrie, copiii ar putea fi controlaţi în genţi sau ghiozdane, iar în cazul în care există suspiciuni deosebite, se poate ajunge şi la percheziţii corporale, efectuate de profesori în limita decenţei.

„Conducerea şcolii este autorizată în orice moment să le solicite elevilor să-şi golească genţile şi hainele, iar atunci când există suspiciuni intemeiate, poate recurge la percheziţie", a decis ISMB. În Bucuresti, sunt 20 de şcoli pe care autorităţile le consideră cu grad ridicat de risc, iar acestea vor fi primele monitorizate de poliţişti şi jandarmi. (M.Dohi)

3,4 milioane de elevi se vor întoarce de luni, 16 septembrie, la cursuri. Vor avea de învăţat timp de 36 de săptămâni, adică 176 de zile. Primul semestru va avea două vacanţe: una pentru şcolarii din clasele primare care în perioada 2-10 noiembrie nu vor face cursuri, iar vacanţa de iarnă este programată între 21 decembrie şi 5 ianuarie 2014. Vacanţa dintre semestre va începe la 1 februarie  şi va dura până la 9 februarie. Cursurile se vor relua din 10 februarie, iar din 12 aprilie până în 22 aprilie va fi vacanţa de Paşte. Elevii se vor întoarce în bănci în 23 aprilie, iar vacanţa mare va începe vineri, 20 iunie, după ultima oră de curs.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
stat bloc romania jpg
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net