Îi fac pe oameni să alerge prin tot oraşul. “Pokemonii” le-au luat minţile şi românilor!
Tinerii umblă pe străzi cu ochii nedezlipiţi de telefonul mobil! “Pokemon Go”, lansat luna aceasta şi devenit cel mai popular joc pentru smartphone, nu putea să stea departe de ţara noastră fără să devină, la fel ca în lumea civilizată, un fenomen.
"Pokemon Go" i-a înnebunit şi pe români! La noi, jocul a fost lansat oficial sâmbătă, însă vânătoarea de monstruleţi începuse deja, pentru că mii de puşti şi-au descărcat pe telefoane varianta piratată.
În marile oraşe s-au format, deja, comunităţi de jucători. Aceştia se întâlnesc în diverse locuri şi se împart în echipe, apoi pleacă la vânătoare de “pokemoni”. Mihai şi Andrei lucrează în IT, la o firmă găzduită de o clădire din zona AFI Cotroceni. Cei doi tineri pleacă împreună de la serviciu la ora 18.00 şi pe drum joacă “Pokemon Go”. Fascinaţia vine din faptul că jocul se întrepătrunde cu realitatea. „Nu stai în faţa unui calculator şi apeşi nişte taste. Eşti acolo, pe stradă, vezi Pokemonul, te apropii de el şi îl iei cu degetul pe ecranul telefonului“, se amuză Mihai.
În Piaţa Unirii, mai mulţi copii aleargă după “Pokemoni”. Petrec ore întregi cu ochii în telefon şi descoperă Capitala fugărind animăluţele virtuale. Se întâlnesc cu alţi jucători şi îşi dau de veste, în funcţie de cartier, pe unde sunt mai multe figurine, scrie adevarul.ro. Într-un fel, aplicaţia readuce la viaţă joaca în cartier.
Înainte de a instala “Pokemon Go”, trebuie să ştiţi că aplicaţia solicită toate resursele telefonului şi că are acces la un volum uriaş de date personale. “Pokemon Go” foloseşte şi camera foto a telefonului, şi semnalul GPS, iar luminozitatea ecranului trebuie să fie setată la valoarea maximă. De asemenea, jocul foloseşte traficul de date şi consumă în jur de 100 MB pe oră. Cu tot acest arsenal în funcţiune, bateria telefoanelor se consumă foarte rapid. Majoritatea jucătorilor au cu ei baterii externe pentru a putea alerga nestingheriţi după “Pokemoni”. Jocul reprezintă una dintre cele mai invazive aplicaţii. Pentru a putea juca, trebuie să-ţi dai acordul ca dezvoltatorul să aibă acces la contul de mail, la fotografiile din telefon, la videoclipuri şi la istoricul deplasărilor pe Google Maps.
Click! spune
Lansat pe 6 iulie în America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă, “Pokemon Go” a devenit unul dintre cele mai populare jocuri pentru smartphone din istorie. Jocul funcţionează aşa: porneşti aplicaţia, iar smartphone-ul va activa camera foto. Vei vedea pe ecran realitatea din jurul tău şi, în plus, din loc în loc, figurine “Pokemon” pe care să le prinzi. Vei reuşi asta mergând mult pe jos, fiindcă monstruleţii sunt răspândiţi de aplicaţie prin diverse locuri ale oraşului.