Imagini de infarct. Un echipaj de pompieri a trecut milimetric pe lângă moarte. VIDEO

Câțiva pompieri de la Detașamentul de Pompieri din Turda au trecut pe lângă moarte mai mult decât oricând. În drum spre o intervenție, șoferul care conducea autospeciala a făcut o imprudență care le putea fi fatală tuturor celor aflați în autovehicul. A trecut milimetric prin fața trenului. Imaginile surprinse de camera de bord a unui șofer îți taie răsuflarea.

Milimetric pe lângă moarte

Mașina cu echipajul de pompieri a trecut milimetric prin fața trenului. Foto: captură Turda News
Mașina cu echipajul de pompieri a trecut milimetric prin fața trenului. Foto: captură Turda News

Incidentul a avut loc marți, la ora 11.20 minute și a fost surprins de camera de bord a unui șofer care aștepta la barieră. Echipajul de pompieri se îndrepta spre un incendiu unde fusese solicitat. Autospeciala a trecut peste șinele de cale ferată exact prin fața trenului care se apropia în viteză. În urma autospecialei era o Ambulanță SMURD care s-a oprit la timp.

Imaginile au ajuns la conducerea ISU Cluj

Șoferul de la Detașamentul de Pompieri Turda este cercetat disciplinar de către ISU Cluj, după ce cu o zi înainte în timp ce se îndrepta spre o intervenție la Câmpia Turzii, a riscat să fie lovit de tren. Tragedia a fost evitată în ultimul moment și datorită conducătorului de tren, care a reușit să frâneze și să evite astfel un impact.

„Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj face următoarele precizări:

Marți în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La fața locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD.

Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii.

În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție.

O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ.

De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri.

Menționăm faptul că până la acest moment nu au fost înregistrate solicitări privind asistența persoanelor din vagoanele trenului și nu au fost primite înștiințări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităților competente.

Facem, totodată, precizarea că pentru derularea verificărilor cu obiectivitate și aplicarea măsurilor sancționatorii în conformitate cu reglementările privind circulația pe drumurile publice, unitatea noastră a informat Inspectoratul de Poliție al județului Cluj despre acest eveniment.

Asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj dezaprobă ferm neglijența conducătorilor autospecialelor cu regim de circulație prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viața și vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate.”, a transmis ISU Cluj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net