Imagini din dronă. În ce stadiu se află lucrările Autostrada Sibiu Pitești la viaductul Boița. VIDEO
În februarie 2025, lucrările la viaductul Boița, parte a secțiunii 2 Boița – Cornetu (31,33 km) a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, continuă să avanseze semnificativ. Viaductul, cu o lungime totală de 650 de metri, dintre care 140 de metri reprezintă deschiderea centrală, a atins un progres notabil.

Imaginile aeriene recente surprind stadiul actual al construcției, evidențiind structura impunătoare a viaductului și complexitatea lucrărilor.
Acestea oferă o perspectivă detaliată asupra progresului realizat până în prezent și a eforturilor depuse pentru finalizarea acestui segment crucial al autostrăzii.
Viaductul Boița este esențial pentru asigurarea continuității traseului autostrăzii A1
Viaductul Boița este esențial pentru asigurarea continuității traseului autostrăzii A1 prin zona montană, facilitând traversarea unor terenuri dificile și contribuind la îmbunătățirea conectivității între Sibiu și Pitești.
Proiectul include, de asemenea, construcția a 49 de poduri și viaducte, precum și a șapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 și 1.590 de metri.
Autostrada A1 Sibiu-Pitești, cunoscută și sub numele de TransCarpați, este prima autostradă din România care traversează Munții Carpați și va avea, la finalizare, o lungime de 120 km. Proiectul are rolul de a reduce distanțele și de a facilita traficul între Capitală și Ardeal.
De asemenea, va face parte din Coridorul IV Pan-European, asigurând legătura dintre Portul Constanța și frontiera vestică a țării.
Autostrada este împărțită în cinci loturi
Autostrada este împărțită în cinci loturi. În ceea ce privește un drum expres, inițial prevăzut ca al șaselea lot, care urma să conecteze orașul Râmnicu Vâlcea (singurul municipiu-reședință din județele traversate de autostradă fără acces direct la aceasta), nu au mai existat informații oficiale recente.
Se știe doar că planul inițial prevedea ca acest drum expres Râmnicu Vâlcea - A1 să coincidă cu un tronson al drumului național DN 73C, însă acesta prezintă multiple probleme structurale.