În 2020, Moş Crăciun vine online. Cât te costă un apel video de 30 de minute cu Moșul
În anul pandemiei, din cauza coronavirusului, Moş Crăciun nu mai poate veni fizic în casele copiilor. Nici pe uşă, nici pe fereastră, nici pe horn. Dar asta nu înseamnă că magia dispare! Moşul cu barbă albă s-a adaptat, a învăţat să folosească internetul şi va fi la un click distanţă de prichindeii. Părinţii îl pot închiria pentru 15, 20 sau 30 de minute.
An de an, încă din noiembrie, telefoanele firmelor care se ocupă de închirierea moşilor începeau să zbârnâie. Rezervărie trebuiau făcute din timp, căci agenda bătrânelului, mai ales în ajunul Crăciunului, era plină până la refuz. Părinţii îl închiriau cu ora, iar tarifele variau între 100 şi 400 de lei, în funcţie de aşteptările pe care le aveau de la el, de calitatea bărbii sau de ajutoarele pe care le aducea (spiriduşi, Crăciuniţe). În 2020, Moşul trebuie să păstreze şi el distanţa socială. Dar, chiar dacă e bătrân, s-a adaptat vremurilor şi s-a tehnologizat. Lângă şemineu, acasă la el la Polul Nord, şi-a instalat o cameră video, un laptop şi s-a pregătit pentru întâlnirea cu cei mici. Va vorbi cu ei, le va spune poveşti, le va asculta poeziile din faţa calculatoarelor şi telefoanelor mobile.
Părinţii au început să facă rezervări
Părinţii trebuie să urmeze aceeaşi procedură operaţională pentru rezervarea unui asemenea moment. Trebuie să sune, să aleagă ziua, ora şi timpul alocat discuţiei. „Dacă Moşul, anul acesta, nu poate veni pe uşă, va veni prin fibră optică, wifi sau satelit, deoarece este un Moş modern. Un video call de 30 de minute, pe 24 decembrie, costă 200 de lei, iar un mesaj personalizat pentru două persoane 100 de lei”, aflăm de pe inchiriazamoscraciun.ro. Un Moş închiriat pe platforma moscraciunonline.ro costă, pentru 15 minute, între 95 şi 125 de lei, în funcţie de perioada aleasă. Se pot achiziţiona mai multe sesiuni de 15 minute pentru zile diferite în luna decembrie. „În comanda online trebuie specificată data dorită, intervalul orar şi câteva detalii despre copii (numele mic, ce fel de caracter are, năzdrăvăniile pe care le-a făcut, pentru ce să fie atenţionat etc.)”, explică organizatorii.