În ce stare se află fetele din Iași spălate pe cap de mamă cu o substanță toxică. Era vorba de un insecticid

Ultima actualizare:

Două surioare, de 3 și 4 ani, au fost spălate chiar de către mama lor, pe cap, cu o substanță toxică. Una dintre fete a intrat în comă, iar cealaltă a fost găsită în stop cardio-respirator. Medicii spun că fetiţa care a fost resuscitată şi-a reluat activitatea cardiacă, însă starea ei continuă să fie una gravă. Ambele fete sunt intubate și ventilate mecanicÎn prezent, fetele se află internate la Spitalul de Copii "Sfânta Maria", din Iași. 

Fetele sunt internate la Spitalul de Copii "Sfânta Maria", din Iași Foto: Shutterstock
Fetele sunt internate la Spitalul de Copii "Sfânta Maria", din Iași Foto: Shutterstock

Ce s-a întâmplat, de fapt

Două fetiţe din comuna ieşeană Lungani, de trei ani, respectiv patru ani, s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută, una dintre ele fiind în comă, iar cealaltă fiind resuscitată de către medici. Potrivit poliţiştilor, fetiţele au fost spălate pe cap de către mama lor, care a folosit o substanţă toxică. Ele au fost duse la Iaşi cu elicopterul SMURD. Poliţiştii au început cercetările în acest caz.

Care este starea pacientelor 

„A fost resuscitată, iar din fericire s-a obţinut reînceperea activităţii cardiace. Cealaltă fetiţă este în comă. Ambele fetiţe sunt în stare gravă. Sunt intubate şi ventilate mecanic. Prognosticul este extrem de rezervat în ambele cazuri”, a afirmat medicul Diana Cimpoeşu, scrie stirileprotv.ro.

Fetele au fost expuse la o substanță toxică

Fetiţa de 4 ani a intrat în comă, iar cea de 3 ani a fost găsită în stop cardio-respirator de către echipajul de ambulanţă şi a fost resuscitată timp de 30 de minute. Au fost intubate şi ventilate mecanic, iar ulterior li s-a administrat un antidot, scrie Observatornews.ro.  „Au fost aduse cu stare generală extrem de gravă, în urma expunerii la o substanţă toxică", a explicat medicul pediatru Cătălina Ionescu. 

„Este un produs insecticid. El afectează atât respiraţia, cât şi circulaţia, cât şi neurologic, dând instabilitate hemodinamică, deci pierderi de lichide, scăderea tensiunii arteriale, afectare neurologică, stare de comă", a declarat Diana Cimpoieșu, de la UPU SMURD Iași. 

Mai mulți copii intoxicați 

Mai multe cazuri de intoxicații ale copiilor cu substanțe toxice s-au înregistrat în România numai în ultimele 5 luni. În decembrie 2023, în Țăndărei, județul Ialomița, o fetiţă de 5 ani a murit, iar fratele ei de 2 ani a ajuns la spital după ce au fost spălați de bunica lor cu insecticid pentru animale, ca să îi scape de păduchi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net