În plină criză, Guvernul mărește salariile bugetarilor. Te numeri printre ei?

Guvernul României are în vedere să acorde mai multe creșteri salariale, pentru anumite instituții, inclusiv ministere, chiar dacă unele dintre prevederi sunt deja stabilite în Parlament. 

foto fb marius budai
Marius Budai, ministrul Muncii

Așadar, începând cu luna august, salariile de bază ale personalului de lucrează la stat (plătit din fonduri publice) urmează să fie majorate cu o pătrime din diferența dintre salariul de bază, prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022, așa cum reiese din proiectul pentru Ordonanța în cauză, publicat pe site-ul Ministerului Muncii.

Citește și: Când începe plata ajutoarelor sociale de 700 de lei și de 250 de lei

Cine se bucură de creșterile salariale

În cele din urmă, actul prezintă că se încearcă urgentarea de acordarea de beneficii salariale unor categorii bugetare care deja erau prinse în două proiecte de lege adoptate de Parlament, la 31 mai. Totuși, inițiativele au fost atacate la CCR, iar termenul de judecată a fost prelungit până la data de 21 septembrie. 

Vezi și: Premieră la Bursa Locurilor de Muncă! Pentru ce se oferă vouchere de 5.000 de euro

Mai mult, Ministerul Muncii și Solidarității dorește ca actuala ordonanță de urgență să cuprindă o paletă mai mică a domeniilor ce urmează să se bucure de această mărire salarială. 

Așadar, această măsură are în vedere să vizeze mai multe categorii de personal bugetar, cu excepția celui ce are funcții de demnitate publică și a personalului ce este încadrat la nivelul administrației publice locale. 

Așadar, în prezent, această majorare se aplică doar pentru angajații ce activează în domeniul sănătății și asistenței sociale, dar și pentru personalul din sistemul didactic.

„Personalul din cadrul Institutului Naţional de Statistică, precum şi din cadrul direcţiilor regionale şi judeţene de statistică beneficiază, începând cu luna august 2022, de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022”, se menţionează în Nota de fundamentare.

Citește toate informațiile privind creșterile salariale pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
disparuta olt foto ipj olt png
cap putin jpeg
image
image
image
image
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg