Când începe plata ajutoarelor sociale de 700 de lei și de 250 de lei

Ministrul Muncii, Marius Bud─âi, a anun┼úat c─â a ├«nceput tip─ârirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care con┼úin ┼či ajutorul financiar de 700 de lei. ╚śi cardurile aferente voucherele ├«n valoare de 250 de lei sunt pe drum spre beneficiari.

card ajutor jpg
A┼ča arat─â cardul

ÔÇ×A ├«nceput tip─ârirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care con┼úin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acord─â pensionarilor cu venituri de p├ón─â la 2.000 de lei. De vineri ├«ncepe ┼či efectuarea pl─â┼úilorÔÇŁ, a anun┼úat miercuri ministrul Muncii, citat de adevarul.ro.

Ordonan┼úa a fost adoptat─â la ├«nceputul lunii iunie ┼či prevede acordarea ajutorului financiar pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei, m─âsur─â fiind anun┼úat─â odat─â cu cel de-al doilea pachet de m─âsuri economice ┼či sociale ÔÇ×Sprijin pentru Rom├óniaÔÇŁ. Acest ajutor va fi acordat o singur─â dat─â, dar ╚Öeful Casei de Pensii a anun╚Ťat c─â dac─â vor mai exista bani la buget dup─â primele ╚Öase luni de venituri, pensionarii mai pot primi bani ├«n plus.

Cite┼čte ┼či:┬áTotul despre voucherele sociale de 250 lei

Pe l├óng─â acest sprijin, 2,5 milioane de rom├óni vor mai primi ╚Öi voucherele sociale de 250 de lei, care vor fi acordate ├«ns─â cu ajutorul fondurilor europene ╚Öi pot fi folosite doar pentru achizi╚Ťionarea de alimente. Ministerul Investi┼úiilor ┼či Proiectelor Europene a ├«nceput la 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt ├«nc─ârcate voucherele sociale. Ulterior, la 20 iunie, a ├«nceput alimentarea cardurilor, care se face ├«ntr-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul ├«n care este primit de beneficiar.

Cite┼čte ┼či:┬áVouchere sociale de 250 de lei, emise de la 1 iunie! Cine beneficiaz─â ╚Öi c├ónd vor fi distribuite tichetele

Se vor livra 500.000 de carduri

P├ón─â ├«n prezent, Compania Na┼úional─â Po┼čta Rom├ón─â a reu┼čit s─â livreze peste 350.000 de carduri, (14% din totalul celor care trebuie emise) iar pragul pe care ├«l va atinge la acest final de s─âpt─âm├ón─â va fi de 500.000, arat─â comunicatul de pres─â al Ministerului. De asemenea, p├ón─â la finalul s─âpt─âm├ónii viitoare, reprezentan┼úii Po┼čtei promit c─â vor mai livra ├«nc─â 400.000 de carduri.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:

  1. produc┼úia cardurilor de c─âtre unit─â┼úile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor ┼či inserarea CIP-ului),
  2. distribuirea la nivel na┼úional de c─âtre Po┼čta Rom├ón─â ┼či
  3. încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

Dac─â, din motive obiective ce ┼úin de mecanismul etapizat de produc┼úie ┼či distribuire, apar mici decalaje, Ministerul Investi┼úiilor ┼či Proiectelor Europene asigur─â c─â nu exist─â riscul ca vreunul dintre poten┼úialii beneficiari s─â nu primeasc─â ajutorul.

ÔÇ×M─â bucur c─â acest proces, care contribuie la siguran┼úa alimentar─â a rom├ónilor, func┼úioneaz─â conform planului. Logistic, ├«nseamn─â eforturi uria┼če, at├ót la nivelul emiten┼úilor de carduri, care trebuie s─â realizeze cardurile, c├ót ┼či din partea ├«ntregii structuri a Po┼čtei, pentru ca fiecare cet─â┼úean eligibil s─â ├«┼či primeasc─â ajutorul. Sigur c─â mai apar ┼či probleme ├«n proces, de la ├«nt├órzieri la livrarea cipurilor care se pun pe carduri ┼či p├ón─â la defectarea ma┼činilor care le livreaz─â. Dar mobilizarea este exemplar─â, pentru ca problemele s─â se rezolve din prip─â. Dup─â ce se va finaliza distribuirea cardurilor, ne va fi mult mai u┼čor, iar ├«nc─ârcarea se va face cursiv pentru to┼úi cei eligibiliÔÇŁ, a transmis ministrul Marcel Bolo┼č.

Voucherele sociale se încarcă din două în două luni

Potrivit procedurii, listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii ┼či Solidarit─â┼úii Sociale (MMSS), iar de livrarea cardurilor se realizeaz─â de c─âtre angaja┼úii Po┼čtei Rom├óne, f─âr─â s─â fie nevoie ca beneficiarii s─â depun─â vreo cerere ├«n acest sens.

Voucherele ├«n valoare de 250 de lei se ├«ncarc─â o dat─â la dou─â luni, p├ón─â la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data ├«nc─ârc─ârii lor. Atunci c├ónd sunt distribuite, cardurile sunt ├«nso┼úite de scrisori care con┼úin instruc┼úiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile ┼či un num─âr de telefon pentru cazurile ├«n sunt probleme.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
Alexandru Arsinel batran
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
GettyImages 1338148296 jpg
image
image
image
image
Lacul Morii jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg
7 act 1 2col trotineta jpeg
Sake, b─âutura din haiku jpeg