Cre╚Öte aloca╚Ťia de hran─â pentru pacien╚Ťi ╚Öi copiii asista╚Ťi. La 22 de lei

Pre╚Öedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 20 mai, o modificare legislativ─â care presupune o cre╚Ötere a aloca╚Ťiei de hran─â pentru mai multe categorii de popula╚Ťie asistate social.

1 crestere in inaltime copii jpg jpeg
Copiii asista╚Ťi vor beneficia de hran─â ├«n valoare de 22 de lei pe zi

Majorarea presupune o sum─â alocat─â zilnic de 22 de lei. Proiectul de lege, care va modifica art. 129 din Legea nr. 272/2004 privind protec┼úia ┼či promovarea drepturilor copilului, prevede c─â aloca╚Ťia de hran─â pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii ╚Öi tinerii pentru care s-a stabilit o m─âsur─â de protec╚Ťie social─â, pentru copiii afla╚Ťi ├«n case de tip familial ╚Öi pentru mamele protejate din centrele maternale s─â fie de 22 lei, explic─â portalul avocatnet.ro

Suma poate fi actualizat─â anual de Guvern

Acest cuantum va fi aplicat ╚Öi ├«n cazul copiilor din cre╚Öe ╚Öi alte unit─â╚Ťi de educa╚Ťie timpurie, iar suma aferent─â aloca╚Ťiei de hran─â ar urma s─â fie actualizat─â anual de c─âtre Guvern, printr-o hot─âr├óre.

Cite╚Öte ╚Öi: C├ónd ├«ncep ├«nscrierile ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul pre╚Öcolar. Reguli noi pentru cre╚Öe

Noua aloca╚Ťie ar urma s─â fie disponibil─â ├«ncep├ónd cu data de 1 iunie 2022. De la aceea╚Öi dat─â ar trebui s─â se modifice ╚Öi suma alocat─â pentru hrana pacien╚Ťilor interna╚Ťi ├«n unit─â╚Ťile medicale de stat.

Un pacient internat primește hrană în valoare de 11 lei pe zi

├Än prezent, aceast─â aloca╚Ťie este stabilit─â pentru suma de 11 lei pe zi. Urmeaz─â s─â vedem c├ót de mult va influen╚Ťa aceast─â modificare calitatea jalnic─â a alimentelor oferite pacien╚Ťilor din spitale.

M─âsura se afl─â ╚Öi pe lista Guvernului ├«n programul ÔÇ×Sprijin pentru Rom├ónia", la fel ca ╚Öi cea din proiectul referitor la hrana din centrele reziden╚Ťiale, mai men╚Ťioneaz─â avocat.net

Cite╚Öte ╚Öi: Cum ├«╚Ťi obi╚Önuie╚Öti copilul cu gr─âdini╚Ťa. Sfaturi pre╚Ťioase de la un educator ╚Öi un psiholog

Nu au fost omi╚Öi nici adul╚Ťii asista╚Ťi social, majorarea fiind aplicat─â ╚Öi ├«n cazul acestora. Astfel, suma de 22 de lei va fi alocat─â ra╚Ťiei zilnice de hran─â oferit─â ╚Öi persoanelor din unit─â╚Ťile publice ╚Öi private de asisten╚Ť─â social─â destinate persoanelor adulte, a celor cu dizabilit─â╚Ťi sau v├órstnicilor.

Legea va fi aplicabil─â de la 1 iunie

├Än acest caz, sumele alocate vor putea fi majorate de consiliile jude╚Ťene sau locale, la propunerea direc╚Ťiilor generale de asisten╚Ť─â social─â.

Legea va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

dani otil gabriela prisacariu
romanca rechin 1 png
Romani┼úa Iovan ┼či Iulian Gogan jpeg
FotoJet jpg
andreea banica
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Andreea, Cristi Balan
romanca rechin 2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
iolanda anamaria babau jpg
calendar ortodox 2021 9 iulie sfantul sfintit mucenic pangratie episcopul taorminei png
whatsapp down 799948 jpeg
FotoJet (5) jpg
Regina Elizabeta la nunta fiului s─âu Charles cu Camilla Parker Bowles 2005. Foto Gettyimages
romanca rechin 2 png