Vouchere sociale de 250 de lei, emise de la 1 iunie! Cine beneficiază și când vor fi distribuite tichetele

Ultima actualizare:

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat luni, 30 mai, că peste 2,5 milioane de vouchere sociale sau tichete pentru alimente vor fi emise și distribuite de la 1 iunie.

Peste 2,5 milioane de români vor fi primi vouchere sociale
Peste 2,5 milioane de români vor fi primi vouchere sociale

Aceste tichete de alimente au valoare nominală de 250 de lei. Oferite prin programul guvernamental "Sprijin pentru România", voucherele sociale vor ajunge la persoanele cu risc de sărăcie.

„Astfel, peste 2,5 milioane de beneficiari primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare în valoare de 3,1 miliarde de lei”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, conform Antena 3.

Citește și De ce salariu ai nevoie ca să trăiești decent? Ciolacu, răspuns surprinzător

Cine benefiază de vouchere sociale? Vor fi distribuite începând cu 1 iunie

  • Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei. 
  • Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei. 
  • Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei. 
  • Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei. 
  • Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare. 
  • Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

„Începând cu identificarea beneficiarilor din categorii vulnerabile diferite, contractarea și evident producția unui număr atât de mare de carduri, sincronizarea și validarea listelor de beneficiari între Ministerul Muncii și ANAF, distribuția la nivel național și încărcarea o dată la două luni a acestor carduri, toate acestea reprezintă un exemplu de solidaritate și de mobilizare la nivelul Guvernului”, a declarat Ministrul Investițiilor, Marcel Boloș, lăudând faptul că românii cu probleme financiare grave vor primi „primele semne de sprijin".

Data la care vor fi distribuite voucherele sociale. Nu toți românii vor primi tichetele pe 1 iunie

Ordonanța care prevede acordarea voucherelor pentru românii cu venituri mici a fost adoptată de Guvern. Cardurile vor ajunge prin poştă, însă nu toți beneficiarii le vor primi până la 1 iunie, a transmis ministrul Investiţiilor.

„Sunt patru tranşe avute în vedere: distribuţia va avea loc prin poştă, cardurile sociale sunt emise de unităţile autorizate, se comunică aceste carduri şi apoi prin poştaş ajung la beneficiarul final, deci omul nu trebuie să facă nimic. Valabilitatea acestor tichete e de un an de zile", a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Ministrul Investițiilor, despre distribuirea voucherelor sociale: „Trebuie să avem în vedere că sunt 3 milioane de carduri”

Mecanismul de distribuire prevede trei etape:

  • emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)
  • distribuirea prin intermediul CN Poșta Română 
  • încărcarea valorică a cardurilor

„Distribuirea va începe cu data de 1 iunie. Trebuie să avem în vedere că sunt trei milioane de carduri. (...) Prima tranșă s-ar putea să aibă perioada de distribuire iunie și iulie, dar nu rămâne nimeni fără acest drept." a declarat, recent, Marcel Boloș.

După le vor primi, beneficiarii acestor vouchere sociale le pot utiliza ulterior pentru achiziționarea alimentelor și meselor calde. Valoarea tichetelor este de 250 de lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net