De ce salariu ai nevoie ca să trăiești decent? Ciolacu, răspuns surprinzător

Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu a oferit un răspuns surprinzător privind salariul de care ar avea nevoie un român ca să trăiască decent. În condițiile în care inflația a explodat, afirmațiile președintelui Camerei Deputaților sunt cel puțin bizare.

Peste 1,3 milioane de români câștigă salariul minim
Peste 1,3 milioane de români câștigă salariul minim

Invitat joi seară la Antena 3, liderul PSD a evitat răspunsul privind un trai decent, dar a transmis că cel puțin 3.000 de lei ar fi venitul necesar pentru „minim de supraviețuire”. Interesant este însă faptul că Marcel Ciolacu a răspuns că o familie ar avea nevoie de această sumă.

Citește și Veste bună pentru economiile românilor! Ce bănci au majorat dobânzile pentru depozitele în lei

"Cred că o familie ar trebui să aibă un venit împreună peste 3.000 de lei, în acest moment, pentru un minim de supraviețuire. Ce este cel mai grav este că noi suntem penultimul stat la riscul de sărăcie, mi se pare că în jur de 36%", a precizat Ciolacu la întrebarea pusă de moderatorul emisiunii Subiectiv.

Salariul necesar pentru supraviețuire. Ciolacu: „Cred că o familie ar trebui să aibă un venit împreună peste 3.000 de lei”

Marcel Ciolacu consideră că o famile poate supraviețui cu 3.000 de lei
Marcel Ciolacu consideră că o famile poate supraviețui cu 3.000 de lei

Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor, combustibilului, energiei și a inflației ridicate. Din acest motiv, de la intrarea la guvernare, PSD a promovat trei pachete de măsuri sociale și economice, a mai precizat liderul social democraților, în cadrul emisiunii prezentate de jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Peste 12 milioane de români beneficiază de aceste măsuri, iar sute de mii de companii de scheme de sprijin pentru dezvoltare! Am reparat ce era urgent. Vreau să fiu cât se poate de clar și de direct: dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau!", a mai spus Ciolacu în timpul emisiunii Subiectiv.

Totodată, liderul PSD a dat vina pe programul PNRR, în care „nu s-a prins nimic pentru componenta socială, pentru tineri și pentru agricultură”. Acum se încearcă așezarea acestor lucruri „pe un făgaș normal”.

Cât este salariul mediu în România?

Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), câştigul salarial mediu brut a fost de 6.401 lei în luna martie, cu 342 de lei mai mare decât în februarie. Astfel, câştigul salarial mediu net s-a situat la 3.937 de lei. Acesta este creştere faţă de luna precedentă cu 216 lei.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 11%, potrivit datelor INS. Din păcate, nu trebuie uitat faptul că peste 1,3 milioane de români primesc salariul minim, adică puțin peste 1.500 de lei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net