Salariu minim a crescut cu 200 de lei. Ce salaria╚Ťi beneficiaz─â de aceast─â majorare

Ast─âzi, Guvernul Rom├óniei a aprobat o ordonan╚Ť─â pentru m─ârirea salariului minim cu 200 de lei, neimpozabili. Totu╚Öi, sunt doar c├ó╚Ťiva angaja╚Ťi ce vor beneficia de aceast─â cre╚Ötere.

bani bancnote webp
Guvernul dore╚Öte majorarea salariului minim brut pe ╚Ťar─â cu 200 de lei

Totu╚Öi, aceast─â cre╚Ötere salarial─â va afecta doar anumite categorii de angaja╚Ťi: angajatorii vor majora voluntar, ├«n perioada 1 iunie - 31 decembrie, nivelul salariului de baz─â lunar brut cu suma de 200 de lei, potrivit Adev─ârul

Ce salaria╚Ťi beneficiaz─â de aceast─â cre╚Ötere

A╚Öadar, acesta va cre╚Öte de la 2550 de lei p├ón─â la 2750 de lei, pentru angaja╚Ťii ce desf─â╚Öoar─â activit─â╚Ťi pe baza contractelor individuale de munc─â, ├«n momentul ├«n care aceast─â ordonan╚Ť─â de urgen╚Ť─â a intrat ├«n vigoare. 

Cite╚Öte ╚Öi Ve╚Öti bune pentru rom├óni! Economia a crescut cu 5,2% ├«n primul trimestru

De asemenea, ├«n cadrul acestei cre╚Öteri, nu se vor lua ├«n calcul ╚Öi sporurile sau alte adaosuri. A╚Öadar, la data ├«n care aceast─â ordonan╚Ť─â intr─â ├«n vigoare, salariul minim brut pe ╚Ťar─â, stabilit prin intermediul Hot─âr├órii Guvernului nr. 1071/2021, se va majora. 

A╚Öadar, regimul fiscal se aplic─â doar ├«n perioada ├«n care salariul majorat sau ├«ncadrat pentru majorare este men╚Ťinut la nivelul de 2750 de lei, pentru veniturile din salarii ╚Öi asimilate pentru salariile din perioada 1 iunie - 31 decembrie 2022. 

Aceast─â sum─â de 200 de lei se va ajusta ├«n func╚Ťie de: perioada din lun─â ├«n care s-a acordat aceast─â m─ârire salarial─â, data la care angaja╚Ťii noi sunt ├«ncadra╚Ťi ├«n munc─â, frac╚Ťia lunar─â pentru care se determin─â veniturile ob╚Ťinute din salarii, dar ╚Öi data la care se ├«nceteaz─â contractul individual de munc─â. 

Vezi ╚Öi Dob├ónzi ╚Öi impozite mai mari pentru rom├óni? BNR: ┬źSuntem ├«ntr-o tranzi┼úie de la marea relaxare la marea ├«n─âsprire┬╗

Aceste prevederi nu sunt aplicate ╚Öi pentru personalul al c─ârui salariu este pl─âtit din fondurile publice, potrivit Legii cadru nr. 153/2017, cu modific─ârile ╚Öi complet─ârile ulterioare. 

Aceast─â m─âsur─â economic─â vine ├«n contextul ├«n care infla╚Ťia a ajuns la nivelul de 13,8%, ├«n luna aprilie, iar Banca Na╚Ťional─â a Rom├óniei a majorat dob├ónda de referin╚Ť─â la 4%. Aceste probleme de natur─â economic─â vin pe fondul existentelor probleme interne, dar ╚Öi din cauza pandemiei cu virusul Sars-Cov-2 ╚Öi a r─âzboiului din Ucraina. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

bote bal contesa JPG
roland stanescu jpg
Tiriac
image png
01 jpg
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
FotoJet jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac chinezesc jpeg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
anpc litoral mancare restaurante litoral
nephentes pudica jpg
instagram social media jpg
VPN jpg