Începe Rabla 2022. Care sunt noutățile. Ce este bonusul de vechime și când îl primești

Ai o mașină veche și îți dorești una nouă? Sau poate ai două mașini vechi de care nu știi cum să scapi…iată o veste bună pentru toți cei care plănuiesc să achiziționeze un autotrism nou: la 4 februarie încep Programele Rabla Clasic și Rabla Plus. 

image

Ce este și cum primești bonusul de vechime

În încercarea de a-i încuraja pe români să renunțe la mașinile vechi și foarte vechi, Programul Rabla 2022 a suferit modificări importante pe care ar trebui să le știe orice propretar de rablă, dar mai ales cei care își doresc achiziționarea unui autoturism nou. Printre schimbările anunțate recent de Ministrul Mediului, Barna Tanczos, se numără și cea care se referă la bonusul suplimentar de vechime.

Astfel, proprietarii de mașini vechi și foarte vechi vor putea preda spre casare două vehicule în loc de unul, iar statul le va acorda un bonus suplimentar de vechime în valoare de 1.500 de lei. Este cazul automobilelor mai vechi de 15 ani și cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Ce trebuie să faci pentru o mașină electrică

O schimbare importantă se referă la faptul că persoanele care vor să-și ia o mașină 100% electrică trebuie să caseze una veche. Asta nu se întâmpla până acum. Astfel, cine va casa o rablă, va putea beneficia de ecobonusul în valoare de 45.000 lei pentru mașina nouă. Până acum nu era obligatoriu să casezi un vehicul vechi. Pe lângă acest ecobonus, se va adăuga și prima de casare de 3.000 lei. În plus, vor fi acordate și două ecobonusuri de vechime de câte 1.500 de lei, dacă va fi cazul. Suma primită de la Guvern ar putea ajunge la 51.000 de lei.

Tot ca o noutate, a scăzut și vârsta la care o mașină poate fi scoasă din uz prin programul rabla. Trebuie să aibă o vechime de 6 ani și să fie înmatriculată tot de atât timp în România.

Pentru Rabla Clasic și Rabla Plus, Ministerul Mediului a alocat un buget de 1,2 miliarde lei, iar implementarea celor două programe este planificată pe o perioadă de trei ani.

Urmăriți știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net