Începutul de primăvară vine cu temperaturi nefirești. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză detaliată pentru următoarele patru săptămâni, cuprinse între 19 februarie și 18 martie 2024.

Cum va fi vremea la începutul primăverii / foto: Pixabay
Cum va fi vremea la începutul primăverii / foto: Pixabay

Conform estimărilor meteorologice realizate de ECMWF (Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată), se prevede că temperaturile vor fi mai ridicate decât media obișnuită pentru această perioadă.

Aceste estimări se bazează pe media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații în comparație cu perioada 2004-2023. Este important de menționat că fenomenele extreme cu durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate folosind acest produs.

Prognoza meteo pe patru săptămâni

În prima săptămână, 19 februarie - 26 februarie 2024, se așteaptă ca temperaturile să fie mai ridicate decât de obicei pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric să fie deficitat, mai ales în cea mai mare parte a țării.

În această perioadă, temperaturile medii vor fi peste normele obișnuite, în timp ce cantitățile de precipitații vor fi excedentare, cu precădere în regiunile sud-vestice.

În săptămâna următoare, 4 martie - 11 martie 2024, se prognozează că temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât în mod obișnuit, dar regimul pluviometric se va situa aproape de normal în toate regiunile.

În ultima săptămână a perioadei analizate, 11 martie - 18 martie 2024, temperaturile medii vor continua să fie peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de media normală pentru acest interval de timp, în toată țara.

Ce spune ANM despre vremea din perioada următoare

Elena Mateescu, în calitate de director al ANM, a oferit o analiză detaliată a prognozei meteo pentru săptămânile viitoare în timpul unei apariții live la Antena 3.

Ea a subliniat că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât de obicei în perioada imediat următoare. În prezent, în regiunea sud-vestică a țării, temperaturile au atins din nou niveluri de 13-14 grade Celsius, cu 12 grade în București.

Se preconizează că și mâine vor fi temperaturi similare, variind între 5 și 14 grade Celsius, iar sâmbătă se prognozează o încălzire chiar mai accentuată, cu temperaturi între 14 și 16 grade Celsius, în special în regiunea de vest a țării, cum ar fi Banatul și Crișana.

În sud, se așteaptă temperaturi maxime de 10-12 grade Celsius, inclusiv în București, cu o maximă de 10-11 grade Celsius. Mateescu a evidențiat că aceste fluctuații termice mai ridicate decât de obicei vor continua, cu variații între 3 și 14-16 grade Celsius în următoarele zile, până cel puțin la sfârșitul celei de-a doua decade a lunii februarie.

În ceea ce privește precipitațiile, se anticipă ploi ușoare, în special în partea de est și sud-est a țării pentru ziua de sâmbătă. În plus, duminică există posibilitatea de ploi izolate în vest și nord-vest. În concluzie, se prevede o vreme caracterizată de temperaturi mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă a anului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net