Primul cimitir ortodox din Japonia a fost deschis. O biserică de lemn din România va servi drept capelă

Primul cimitir ortodox s-a deschis în Japonia! Chiar la finalul lunii ianuarie, parohia românească Sfântul Gheorghe, din Tokyo, capitala Japoniei, a deschis primul cimitir ortodox din această țară! Acesta se află în Yamanashi, iar o biserică de lemn adusă chiar din țara noastră ar servi drept capelă.

Cimitirul se află în Yamanashi / foto: Freepik
Cimitirul se află în Yamanashi / foto: Freepik

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, preotul paroh a mărturisit că își dorește să transporte o biserică de lemn din țara noastră pentru a servi drept capelă pentru noul cimitr. Se pare că începând cu acest an, un teren de nu mai puțin de 1.200 de metri pătrați a fost închiriat cu scopul de a înmormânta persoanele ce sunt de religie ortodoxă, în Japonia.

Această concesionare ar fi fost organizată de către comunitatea românească din capitala Japoniei, Tokyo, beneficiind de ajutor și din partea Asociației Susținătorilor de Înmormântare din Japonia, a doi călugări budiști, cât și, nu în ultimul rând, de îndrumarea părintelui paroh Daniel Corîu.

În ce privește prețurile, parohia din capitala Japoniei a mai anunțat faptul că sunt disponibile unele locuri de înmormântare permanente, iar cei care sunt interesați de această ofertă trebuie să știe faptul că prețul unui asemenea loc de odihnă este de aproximativ 250.000 de yen, adică undeva în jur de 7.690 de lei.

Primul cimitir ortodox deschis în Japonia

Reprezentanții comisiei române din Tokyo au dorit să ofere credincioșilor ortodocși din această țară șansa unei odihne veșnice conform tradițiilor lor. Aceștia au menționat că incinerarea nu respectă tradițiile creștine, chiar și dacă este efectuată din motive de comoditate. Astfel, noul cimitir ortodox din Japonia urmează să se întindă pe aproximativ 1.200 de metri pătrați, iar preotul paroh dorește să aducă o biserică de lemn din România, pentru a servi drept capelă.

„Incinerarea, după cum știm, nu respectă rânduielile creștine, iar orice încurajare a acestei practici din motive de comoditate sau de orice alt fel contrazice învățătura credinței ortodoxe despre moarte, trup și viața veșnică”, au menționat, conform sursei citate, reprezentanți ai comisiei române din Tokyo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net