Incident grav la Universitatea de Medicină din Craiova. Mai mulți studenți au fost arși în timpul unui curs. Cum a fost posibil

Mai mulţi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova au fost expuşi accidental la ultravioletele emise de lămpile din laborator, în timpul unui curs. Studenţii ar fi suferit arsuri pe faţă şi pe membre şi probleme de vedere în urma incidentului. 

Studenţii erau la cursul de Microbiologie Foto: Shutterstock
Studenţii erau la cursul de Microbiologie Foto: Shutterstock

Studenții au ajuns la spital

Studenţii au ajuns în primă fază la urgenţe, dar nu a rămas nimeni internat. Incidentul s-a petrecut în urmă cu zece zile, dar nu a fost făcut public atunci, iar conducerea universităţii  a confirmat totul abia după ce a ajuns în presă o sesizare, scrie Observatornews.ro. 

La cum a fost posibil acest lucru ar trebui să răspundă şi cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, mai ales că aceste lămpi UV ar fi trebuit să funcţioneze doar când sălile erau goale, adică în afara orelor.

Studenții au fost expuși la ultraviolete

De această dată, lămpile funcţionau când studenţii erau la cursul de Microbiologie şi mai bine de o oră au fost expuşi la ultraviolete. Profesorul a fost cel care şi-a dat seama, iar apoi studenţii au semnalat că au arsuri la nivelul feţei, dar şi probele cu vederea. Atunci a fost momentul în care ei au mers la spital.

Incidentul s-a petrecut la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova Foto: Facebook
Incidentul s-a petrecut la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova Foto: Facebook

Conducerea universităţii a transmis că aceste leziuni dispar în trei zile şi nu vorbim despre efecte cronice în acest caz. De astfel, au mai fost astfel de incidente şi în alte unităţi de învăţământ din ţară, mai ales după pandemie când sălile au fost dezinfectate cu astfel de dispozitive. 

Ajunși la spital cu probleme la ochi din cauza unei lămpi cu ultraviolete

În urmă cu doi ani, patru copii din Galați au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu iritaţii la ochi. Alţi 10 copii, colegi de clasă, s-au plâns şi ei de usturimi la nivelul ochilor. Inspectoratul Şcolar Galaţi a început o anchetă.

Cei patru copii au 10 ani şi sunt colegi de clasă la o şcoală din Galaţi. Ei s-au plâns marţi seară părinţilor de usturimi oculare, iar miercuri dimineaţă au ajuns la spital. 

Medicii susţin că iritaţia s-ar fi produs de la lampă cu ultraviolete folosită în sala de clasă. De altfel, motivul prezentării a fost „iritaţie oculară post expunere lampă UV”. Copii au primit tratament şi apoi au plecat acasă. Ce patru sunt elevi la Şcoala 13, dar învăţă într-o sală de clasă de la Liceul "Emil Racoviţă, acolo unde au fost relocaţi după ce şcoala a intrat în reabilitare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net