Incredibil! S-au vândut într-o săptămână 2 milioane de pachete de drojdie. Câte pâini se pot face din ea
E criză de drojdie! Speriați că vor rămâne fără pâinea cea de toate zilele, românii și-au cumpărat pentru acasă materie primă. Astfel că în doar o săptămână, în toate magazinele din țară, s-au vândut două milioane de pachete de drojdie, triplu față de o perioadă normală. Câte pâini se pot face din ea.
Comenzile de drojdie pentru consum casnic au înregistrat cifre record de la începutul lunii martie și până în prezent. Producătorul de drojdie proaspătă și uscată Pakmaya a livrat către magazinele din toată țara un milion de pachete de drojdie în săptămâna 9-15 martie, iar pentru săptămâna 16-22 martie comenzile s-au dublat.
Adică, s-au vândut 2 milioane de pachete, care ajung pentru 25 de milioane de pâini.
S-a triplat cererea de drojdie în România
Până la criza coronavirului, fabrica de drojdie Pakmaya livra săptămânal la nivel național, 650.000 de pachete de diferite gramaje.
“Anul trecut în martie, dar și în februarie 2020, am avut comenzi săptămânale de aproximativ 650.000 de pachete de drojdie pentru consum casnic. Această cantitate poate fi folosită pentru a produce aproape 7 milioane de pâini a câte 400 de grame fiecare. În săptămâna 9-15 martie, am livrat 1 milion de pachete, iar pentru săptămâna în curs, comenzile s-au dublat: 2 milioane de pachete de drojdie. Fabrica lucrează la capacitate maximă, sistemul de distribuție la fel și luăm toate măsurile posibile pentru ca drojdia să nu lipsească din magazine în această perioadă. Totodată, vrem să facem un apel la păstrarea calmului și rugăm clientii să susțină consumul responsabil”, spune Cristina Hanganu directorul de vânzări al Pakmaya România, singurul producător de drojdie de panificație din țara noastră.
Producția de drojdie este neîntreruptă
Peste 200 de persoane lucrează în fabrica de la Pașcani, iar producătorul de drojdie a luat toate măsurile necesare pentru ca sănătatea angajaților să fie protejată și activitatea să nu fie întreruptă.
”În vederea operării în bune condiții, a evitării blocajelor activității economice și a imposibilității livrării către unitățile de alimentație publică (hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate etc.), societatea noastră a implementat la nivelul unității de producție măsurile necesare funcționării în parametri normali, astfel încât să fie asigurată atât siguranța și sănătatea angajaților, cât și a produselor fabricate, respectând cu strictețe indicațiile Ministerului Sănătății”, explică Cristina Hanganu.
Pe lângă producția de drojdie necesară consumatorului casnic, se asigură cantitatea necesară de drojdie și pentru fabricile de pâine, patiseriile și cofetăriile din Romania. Și pe acest segment a fost înregistrată o creștere a comenzilor de drojdie.