Infirmieri de la Psihiatrie Vaslui, judecaţi pentru purtare abuzivă. „Au bătut un pacient până l-au lăsat fără dinţii în gură“


    Pacientul a fost găsit de către familie plin de sânge Foto: adevarul.ro
Pacientul a fost găsit de către familie plin de sânge Foto: adevarul.ro

Trei angajaţi ai Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată de procurori sub acuzaţia de purtare abuzivă. Ei sunt acuzați că au bătut un pacient până l-au desfigurat.

Vasile Acameniţoae, Alin Beleuţă şi Costel Niţoi sunt infirmieri, unul dintre ei fiind coordonator în cadrul Secţiei de Psihiatrie a spitalului. Ei sunt acuzaţi că în luna ianuarie, anul trecut, în timpul desfăşurării atribuţiunilor de serviciu au bătut un pacient, ulterior minţind că acesta s-ar fi lovit singur de pardoseală, după ce ar fi căzut. Însă ancheta procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui a scos la iveală faptul că pacientul a fost victima agresiunilor celor trei infirmieri.

Pacientul, un bărbat de 51 de ani, din localitatea Sauca, a fost internat în ziua de 22 ianuarie în Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Trei zile mai târziu, când rudele au mers în vizită la el, l-au descoperit ”desfigurat”. Bărbatul avea urme de violenţe şi un traumatism la nivelul feţei. El a povestit că a fost bătut de infirmieri.

”Avea ochii umflaţi, buza spartă, îi curgea sânge din nas”   

“Eu n-am mai văzut aşa ceva. În halul ăsta să baţi pe cineva, n-am crezut că se poate întâmpla. Noi l-am internat marţi, din cauza unor crize de epilepsie, şi de atunci, aproape zilnic, am mers să-l vizităm. Miercuri am plecat pe la 5 după-amiază de la el, iar vineri dimineaţă, când ne-am dus să-l vizităm, am rămas şocaţi când l-am văzut. Avea ochii umflaţi, buza spartă, îi curgea sânge din nas. L-au bătut până l-au lăsat fără dinţi în gură. În partea de sus nu mai are niciun dinte, iar în partea de jos îi lipsesc doi dinţi”, au precizat rudele bărbatului, pentru adevarul.ro.

Conducerea Secţiei Psihiatrie a avut, la momentul respectiv, o altă variantă despre acest incident. Infirmierii au raportat şefului de secţie că, de fapt, bolnavul ar fi sărit la bătaie, iar în momentul în care a fost condus la salon, s-a împiedicat şi a căzut cu faţa de pardoseală.

Mai multe amănunte pe adevarul.ro.

FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
8 boca arsenie  jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
8 boca arsenie  jpeg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg