Infractorii români au speriat Europa. Ce „fapte de arme” au mai făcut

Nu există săptămână în care infractorii români să nu-și dea în petic în vreun colț al Europei. Ultimele vești despre faptele lor arată că nu au scrupule și nici rușine că sunt găzduiți de o țară străină. Din Italia în Olanda sau Albania cronica neagră a diasporei include fapte grave: atacuri, furturi trafic de droguri  

Traficanți de droguri români în Albania
Tineri români prinși cum vindeau droguri din rulote în Albania. Foto: alba24.ro

Un român de 17 ani ajutat de un brazilian de aceeași vârstă, au distrus pur și simplu un internat și un liceu din localitatea italiană Pieve Santo Stefano scrie lanazione.it. Cei doi elevi s-au răzbunat pe școală, după ce au fost exmatriculați din internat. Ce au lăsat în urma lor a șocat pe toată lumea, iar costurile reparațiilor se anunță extrem de mari.  

Cum a distrus un român din Italia liceul din care a fost exmatriculat  

Poliția are mai multe dovezi care îi plasează pe un român și un brazilian ca fiind autorii distrugerii liceului respectiv din Italia. Fotografiile de pe rețelele de socializare, cheia furată îngrijitorilor și SMS-urile reciproce sunt doar câteva dintre dovezi. De ce a fost bănuiți românul și complicele său? Erau singurii care au fost recent exmatriculați din liceul "Fanfani-Camaiti" din Pieve Santo Stefano. 

Valoarea pagubelor se ridică la aproximativ 60.000 de euro. Furia românului și complicelui său brazilian s-a descărcat asupra mobilierului, vaselor, plantelor și a tot ce era pe pereți sau pe holuri. În total a fost distrus mobilierul din 10 săli de clasă 

Pește prins ilegal de români în Italia
Peste 600 de kg de pește au prins ilegal cinci români în Italia. Foto: stiridiaspora.ro

Români prinși în Italia cu pește prins ilegal 

Cinci români au fost amendați de polițiștii italieni cu 15.000 de euro, după ce au fost prinși cu peste 600 kg de pește capturat ilegal. Suspecții au fost prinși în două mașini în provincia Rovigo (Veneto) potrivit publicației Il Resto del Carlino,  

În cele două vehicule au fost descoperite exemplare de crap, somn și chefal, precum și toate echipamentele folosite de braconieri. Toată cantitatea de pește găsită în mașini a fost sechestrată. La perchezițiile autovehiculelor polițiștii au mai găsit scule electrice interzise de pescuit, cu care cei cinci au prins cantități mari de pește într-o perioadă scurtă de timp 

Cei cinci cetățeni români au fost amendați pentru infracțiunea de braconaj și transport de pește în condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, deoarece vehiculele oprite nu aveau instalații frigorifice. 

Tineri români, traficanți de droguri în Albania 

Polițiștii din Vlora, Albania, au confiscat la sfârșitul săptămânii o cantitate de 260 kg de cannabis și au reținut patru persoane , doi bărbați și două femei, toți cu cetățenie română. Suspecții au declarat că mergeau în vacanță spre Grecia în două rulote de lux cu numere de România.  

Directorul Direcției Locale a Poliției Vlora, comisar șef Ermal Mucaj, a dezvăluit într-o conferință de presă că suspecții se deghizau în turiști, închiriind rulote de lux, și, împărțiți în două perechi, făceau trafic de stupefiante din Albania în Grecia. Potrivit alba24.ro, autorulotele au fost închiriate de la o firmă din Alba Iulia de patru tineri care au venit de la București și au închiriat rulotele pe 28 februarie pentur 10 zile. Mai mult de atât, aceștia și-au lăsat și mașina personală în Alba Iulia. 

Motorină furată de un român din TIR-uri în Olanda
Doi români s-au gândit să fure motorină și să o vândă altor șoferi. Foto: stiridiaspora.ro

Român prins la furat combustibil în Olanda 

Un român de 45 de ani a fost arestat pe 18 martie, sâmbătă noapte după ce a fost prins furând motorină dintr-un camion al unei firme din localitatea Rucphen, în sudul Olandei scriu jurnaliștii de la stiridiaspora.ro. Angajații companiei l-au văzut pe suspect împreună cu un alt bărbat scoțând motorină în bidoane și au alertat poliția. Unul dintre cei doi hoți a luat-o la fugă la vederea polițiștilor dar celălalt a rămas la fața locului după ce a fost amenințat cu o armă de un agent. Deși a fost căutat cu un câine de urmă, celălalt supect nu a fost încă găsit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net