Înscrierea la clasa pregătitoare 2020. Începe pe 4 martie

image
Din 24 februarie, p─ârin╚Ťii copiilor ├«n v├órst─â de 6 ani, ├«mplini╚Ťi p├ón─â pe 31 august, pot afla num─ârul de clase preg─âtitoare de la avizierul ╚Öcolii ori de pe site-ul oficial al ╚Öcolii respectiveFOTO: Click!

├Änscrierea ├«n clasa preg─âtitoare va ├«ncepe din 4 martie. P─ârin╚Ťii ai c─âror copii ├«mplinesc v├órsta de 6 ani ├«n perioada 1 septembrie ÔÇô 31 decembrie 2020 inclusiv pot s─â-╚Öi ├«nscrie copiii ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar ├«n clasa preg─âtitoare, dac─â dezvoltarea lor psihosomatic─â este corespunz─âtoare.

Din 24 februarie, p─ârin╚Ťii copiilor ├«n v├órst─â de 6 ani, ├«mplini╚Ťi p├ón─â pe 31 august, pot afla num─ârul de clase preg─âtitoare de la avizierul ╚Öcolii ori de pe site-ul oficial al ╚Öcolii respective.

Clasele preg─âtitoare vor fi alc─âtuite dup─â o procedur─â clar─â, elaborat─â de fiecare inspectorat ├«n parte, arat─â metodologia de ├«nscriere discutat─â ├«n Consiliul pentru Dialog Social de la Ministerul Educa╚Ťiei.

Înscrierea la clasa pregătitoare 2020. Ce copii pot fi înscriși

├Än clasa preg─âtitoare pot fi ├«nscri╚Öi copiii care ├«mplinesc 6 ani p├ón─â la 31 august. P─ârin╚Ťii ai c─âror copii ├«mplinesc v├órsta de 6 ani ├«n perioada 1 septembrie ÔÇô 31 decembrie 2020 inclusiv pot s─â-╚Öi ├«nscrie copiii ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar ├«n clasa preg─âtitoare, dac─â dezvoltarea lor psihosomatic─â este corespunz─âtoare. ├Änscrierea copiilor men╚Ťiona╚Ťi ├«n clasa preg─âtitoare se face la solicitarea scris─â a p─ârin╚Ťilor/ tutorilor legal institui╚Ťi/ ├«mputernici╚Ťilor legali, dac─â evaluarea dezvolt─ârii psihosomatice a acestora, f─âcut─â de speciali╚Öti, atest─â preg─âtirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei preg─âtitoare.

P─ârin╚Ťii copiilor care ├«mplinesc v├órsta de 6 ani ├«n perioada 1 septembrie ÔÇô 31 decembrie 2020 inclusiv, care nu opteaz─â pentru ├«nscrierea copiilor ├«n clasa preg─âtitoare ├«n anul ╚Öcolar 2020-2021, sau ai celor pentru care evaluarea arat─â c─â dezvoltarea psihosomatic─â nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei preg─âtitoare vor fi consilia╚Ťi ├«n vederea ├«nscrierii copiilor la gr─âdini╚Ť─â, ├«n grupa mare.

Clasele vor fi alc─âtuite astfel ├«nc├ót s─â fie respectate criteriile de transparen╚Ť─â, echitate, nondiscriminatorie ╚Öi incluziune, potrivit metodologiei ╚Öi calendarului ├«nscrierii, discutate de elevi, profesori, p─ârin╚Ťi ╚Öi reprezentan╚Ťii ministerului.

├Änscrierea la clasa preg─âtitoare ├«ncepe pe 4 martie c├ónd p─ârin╚Ťii completeaz─â online sau la unitatea de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt la care solicit─â ├«nscrierea copiilor cererile-tip de ├«nscriere.

Validarea cererilor-tip de ├«nscriere la unitatea de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt la care solicit─â ├«nscrierea copiilor, zilnic, ├«n intervalul orar 8,00- 18,00 (luni-vineri), potrivit proiectele de metodologie ╚Öi de calendar al ├«ncrierii pus ├«n dezbatere public─â de Ministerul Educa╚Ťiei. Fiecare ╚Öcoal─â ├«╚Öi va stabili criteriile specifice care nu pot include existen╚Ťa unor liste de pre├«nscrieri, organizate ├«n afara calendarului ├«nscrierii, sau orice alte proceduri care nu respect─â spiritul ╚Öi litera metodologiei.

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2020- 2021

 • 24 februarie 2020 - Afi╚Öarea circumscrip╚Ťiilor ╚Öcolare ╚Öi a planului de ╚Öcolarizare propus, respectiv num─ârul de clase preg─âtitoare alocate, la fiecare unitate de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, inclusiv pe site-ul acesteia, dac─â exist─â, ╚Öi pe site-ul inspectoratului ╚Öcolar.
 • 24 februarie 2020 - Afi╚Öarea programului de evaluare a dezvolt─ârii psihosomatice a copiilor solicitat─â de p─ârin╚Ťi tutori legal institui╚Ťi/ reprezentan╚Ťi legali, ├«n conformitate cu prevederile din Metodologia de ├«nscrierea copiilor ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar pentru anul ╚Öcolar 2020-2021.
 • 24 februarie 2020 - Anun╚Ťarea, prin afi╚Öare la sediul unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, ├«n urma consult─ârii cadrelor didactice ╚Öi a partenerilor sociali.
 • 25 februarie ÔÇô 9 martie 2020 - Organizarea, ├«n fiecare ╚Öcoal─â ├«n care se desf─â╚Öoar─â activitate specific─â clasei preg─âtitoare, a unei ÔÇ×Zile a por╚Ťilor deschiseÔÇŁ, zi ├«n care p─ârin╚Ťii, copiii ╚Öi alte persoane interesate pot vizita spa╚Ťiile dedicate activit─â╚Ťilor claselor preg─âtitoare ╚Öi pot purta discu╚Ťii cu personalul unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt implicat ├«n aceast─â activitate.
 • 25 februarie ÔÇô 9 martie 2020 - Organizarea, ├«n unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt pre╚Öcolar, a ├«nt├ólnirilor pentru informarea ╚Öi consilierea p─ârin╚Ťilor copiilor din gr─âdini╚Ť─â care vor fi cuprin╚Öi, ├«n anul ╚Öcolar 2020 ÔÇô 2021, ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar.
 • 25 februarie ÔÇô 20 martie 2020 - Realizarea evalu─ârii nivelului de dezvoltare psihosomatic─â a copiilor pentru care Metodologia de ├«nscriere a copiilor ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar pentru anul ╚Öcolar 2020-2021, prev─âzut─â ├«n anexa nr. 2 la ordin, prevede aceast─â evaluare.
 • 25 februarie ÔÇô 23 martie 2020 - Comunicarea rezultatului evalu─ârii dezvolt─ârii psihosomatice a copilului, ├«n scris, p─ârintelui care a solicitat evaluarea.
 • 25 martie 2020 - Transmiterea de c─âtre centrele jude╚Ťene de resurse ╚Öi asisten╚Ť─â educa╚Ťional─â/Centrul Municipiului Bucure╚Öti de Resurse ╚Öi Asisten╚Ť─â Educa╚Ťional─â a procesului-verbal ├«n care este ├«nscris rezultatul evalu─ârii dezvolt─ârii psihosomatice a copiilor din jude╚Ť/municipiul Bucure╚Öti, c─âtre comisia jude╚Ťean─â/a municipiului Bucure╚Öti de ├«nscriere a copiilor ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar.
 • 25 februarie 2020 - Afi╚Öarea, la sediul unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt ╚Öi al inspectoratului ╚Öcolar ╚Öi pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de ├«nscriere ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar.
 • 4 martie ÔÇô 23 martie 2020 - Completarea de c─âtre p─ârin╚Ťi/ tutori legal institui╚Ťi/ reprezentan╚Ťi legali, online sau la unitatea de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt la care solicit─â ├«nscrierea copiilor, a cererilor-tip de ├«nscriere. Validarea cererilor-tip de ├«nscriere la unitatea de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt la care solicit─â ├«nscrierea copiilor, zilnic, ├«n intervalul orar 8:00- 18:00 (luni-vineri). Depunerea ╚Öi validarea cererilor-tip de ├«nscriere de c─âtre p─ârin╚Ťii care solicit─â ├«nscrierea copiilor la ╚Öcoala special─â.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare 2020

 • 26 martie 2020 - Procesarea, de c─âtre Comisia na╚Ťional─â de ├«nscriere a copiilor ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar, a cererilor-tip de ├«nscriere, cu ajutorul aplica╚Ťiei informatice ╚Öi repartizarea la ╚Öcoala de circumscrip╚Ťie a copiilor ai c─âror p─ârin╚Ťi au solicitat acest lucru ├«n cererea-tip de ├«nscriere.
 • 27 - 30 martie 2020 - Procesarea, la nivelul unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, pe baza informa╚Ťiilor din cererile-tip de ├«nscriere ╚Öi din documentele depuse de p─ârin╚Ťi/ tutori legal institui╚Ťi/ reprezentan╚Ťi legali, a cererilor prin care se solicit─â ├«nscrierea la o alt─â unitate de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt dec├ót ╚Öcoala de circumscrip╚Ťie, pe locurile r─âmase libere.
 • Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de ├«nscriere din unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, prin aplicarea criteriilor generale ╚Öi specifice de departajare ╚Öi validarea de c─âtre consiliul de administra╚Ťie al unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt a listei candida╚Ťilor admi╚Öi ├«n aceast─â faz─â. Marcarea, ├«n aplica╚Ťia informatic─â, a cererilor ÔÇô tip de ├«nscriere pentru candida╚Ťii admi╚Öi ├«n aceast─â faz─â.
 • 31 martie 2020 - Procesarea de c─âtre Comisia na╚Ťional─â a cererilor-tip de ├«nscriere, cu ajutorul aplica╚Ťiei informatice ╚Öi repartizarea la ╚Öcoala de circumscrip╚Ťie a copiilor ai c─âror p─ârin╚Ťi/ tutori legal institui╚Ťi/ reprezentan╚Ťi legali au solicitat ├«nscrierea la o alt─â unitate de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt dec├ót ╚Öcoala de circumscrip╚Ťie, dar nu au fost admi╚Öi din lips─â de locuri ╚Öi care au exprimat ├«n aceast─â faz─â op╚Ťiunea pentru ├«nscrierea ├«n ╚Öcoala de circumscrip╚Ťie.
 • 1 aprilie 2020 - Afi╚Öarea ├«n unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt ╚Öi pe site-ul inspectoratului ╚Öcolar a candida╚Ťilor ├«nmatricula╚Ťi, a num─ârului de locuri r─âmase libere ╚Öi a listei copiilor ne├«nscri╚Öi dup─â prima etap─â.

A doua etap─â de ├«nscriere ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar

 • 22 aprilie 2020 - Comunicarea, prin afi╚Öare la unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt ╚Öi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborat─â de inspectoratul ╚Öcolar. Informarea Ministerului Educa╚Ťiei ╚Öi Cercet─ârii de c─âtre comisia jude╚Ťean─â/a municipiului Bucure╚Öti, cu privire la procedura specific─â de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, ├«n etapa a doua.
 • 23 aprilie ÔÇô 30 aprilie 2020 - Depunerea cererii-tip de ├«nscriere la secretariatul unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt aflate pe prima pozi╚Ťie dintre cele trei op╚Ťiuni exprimate pentru etapa a doua, de c─âtre p─ârin╚Ťii copiilor care nu au fost cuprin╚Öi ├«n nicio unitate de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt ├«n etapa anterioar─â sau care nu au participat la prima etap─â. Validarea cererilor-tip de ├«nscriere la unitatea de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt aflat─â pe prima pozi╚Ťie ├«n op╚Ťiunile privind ├«nscrierea copiilor.
 • 4 mai - 6 mai 2020 - Procesarea, la nivelul unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, a cererilor-tip de ├«nscriere depuse de p─ârin╚Ťi/ tutori legal institui╚Ťi/ reprezentan╚Ťi legali, aplic├ónd procedura specific─â elaborat─â de inspectoratul ╚Öcolar, pe baza criteriilor generale ╚Öi a celor specifice de departajare, ├«n limita locurilor disponibile. Completarea, ├«n aplica╚Ťia informatic─â, a datelor din cererile ÔÇô tip de ├«nscriere pentru candida╚Ťii admi╚Öi ├«n aceast─â etap─â.
 • 7 mai 2020 - Afi╚Öarea la fiecare unitate de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt a listelor finale ale copiilor ├«nscri╚Öi ├«n clasa preg─âtitoare.
 • 8 mai ÔÇô 15 mai 2020 - Centralizarea ╚Öi solu╚Ťionarea de c─âtre inspectoratul ╚Öcolar a cererilor p─ârin╚Ťilor/ tutorilor legal institui╚Ťi/ reprezentan╚Ťilor legali ai copiilor care nu au fost ├«nc─â ├«nscri╚Öi la vreo unitate de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt. Solu╚Ťionarea de c─âtre inspectoratul ╚Öcolar a oric─ârei alte situa╚Ťii referitoare la ├«nscrierea ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar, av├ónd ├«n vedere, cu prioritate, interesul educa╚Ťional al copilului.

Unde se poate depune cererea de înscriere în clasa pregătitoare

(1) Cererea-tip de ├«nscriere se poate completa online sau la secretariatul unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt la care p─ârintele/ tutorele legal instituit/ reprezentantul legal dore╚Öte ├«nscrierea copilului

(2) Completarea cererii-tip de ├«nscriere se face ├«n perioada prev─âzut─â de calendarul ├«nscrierii, prin introducerea ├«n aplica╚Ťia informatic─â a datelor furnizate de p─ârinte/ tutore legal instituit/ reprezentant legal

(3) Validarea cererii-tip de ├«nscriere este obligatorie ╚Öi se face la unitatea de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt la care p─ârintele/ tutorele legal instituit/ reprezentantul legal dore╚Öte ├«nscrierea, ├«n prezen╚Ťa p─ârintelui/ tutorelui legal instituit/ reprezentantului legal ╚Öi a cel pu╚Ťin unui membru din comisia de ├«nscriere, conform program─ârii realizate de c─âtre unitatea de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, zilnic, ├«n intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri)

(4) Validarea cererii-tip de ├«nscriere const─â ├«n compararea datelor introduse ├«n aplica╚Ťia informatic─â cu documentele depuse de c─âtre p─ârinte/ tutore legal instituit/ reprezentant legal, tip─ârirea, verificarea ╚Öi semnarea de c─âtre p─ârinte/ tutore legal instituit/ reprezentant legal a fi╚Öei tip─ârite

(5) ├Än perioada prev─âzut─â de calendarul ├«nscrierii, conducerile unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt asigur─â prezen╚Ťa unui num─âr suficient de persoane din comisia de ├«nscriere ╚Öi stabilesc programul de lucru al comisiei ├«n ture, at├ót ├«n program de diminea╚Ť─â, c├ót ╚Öi de dup─â amiaz─â, ├«n intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri) pentru a sprijini participarea p─ârin╚Ťilor/ tutorilor legal institui╚Ťi/ ├«mputernici╚Ťilor legali la procedurile de completare/validare a cererilor-tip de ├«nscriere

(6) Conducerile unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt ╚Öi inspectoratele ╚Öcolare se asigur─â c─â programul de completare/validare a cererilor-tip de ├«nscriere ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar este adaptat solicit─ârilor p─ârin╚Ťilor/tutorilor/├«mputernici╚Ťilor legali, permite procesarea tuturor solicit─ârilor ╚Öi asigur─â fluen╚Ťa procedurilor, evit├ónd aglomera╚Ťia

(7) ├Än vederea asigur─ârii fluen╚Ťei procedurilor ╚Öi a evit─ârii aglomera╚Ťiei, unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt asigur─â inclusiv posibilitatea de programare telefonic─â a p─ârin╚Ťilor/ /tutorilor/├«mputernici╚Ťilor legali pentru completarea ╚Öi/sau validarea cererilor-tip de ├«nscriere. Num─ârul de telefon la care p─ârin╚Ťii/ tutorii legal institui╚Ťi/ reprezentan╚Ťii legali pot apela este afi╚Öat la avizierul unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, pe site-ul acesteia, dac─â exist─â, ╚Öi pe site-ul inspectoratului ╚Öcolar

(8) Unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt informeaz─â p─ârin╚Ťii/ tutorii legal institui╚Ťi/reprezentan╚Ťii legali c─â ordinea ├«n care se programeaz─â telefonic pentru completarea ╚Öi/sau validarea cererilor-tip de ├«nscriere sau ├«n care se prezint─â pentru completarea ╚Öi/sau validarea cererilor-tip de ├«nscriere nu presupune crearea unei liste de pre├«nscriere ╚Öi/sau acordarea unei priorit─â╚Ťi la ├«nscriere. Informa╚Ťia este afi╚Öat─â la secretariatul unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, la avizierul acesteia ╚Öi pe site-ul ╚Öcolii, dac─â acesta exist─â, ╚Öi este comunicat─â direct p─ârin╚Ťilor/tutorilor legal institui╚Ťi/ ├«mputernici╚Ťilor legali la momentul program─ârii telefonice sau al prezent─ârii pentru completarea/validarea cererii-tip de ├«nscriere

Criterii de departajare la înscrierea în clasa pregătitoare

La criteriile de departajare se apeleaz─â ├«n cazul ├«n care sunt mai pu╚Ťine locuri dec├ót cereri de ├«nscriere.├Än situa╚Ťia ├«n care ├«ntr-o ╚Öcoal─â num─ârul cererilor de ├«nscriere primite de la p─ârin╚Ťi/ tutori legal institui╚Ťi/ reprezentan╚Ťi legali al c─âror domiciliu se afl─â ├«n afara circumscrip╚Ťiei ╚Öcolare este mai mare dec├ót num─ârul de locuri libere se aplic─â criterii de departajare generale ╚Öi specifice.

a) existen╚Ťa unui certificat medical de ├«ncadrare ├«n grad de handicap a copilului;b) existen╚Ťa unui document care dovede╚Öte c─â este orfan de ambii p─ârin╚Ťi. Situa╚Ťia copilului care provine de la o cas─â de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaz─â situa╚Ťiei copilului orfan de ambii p─ârin╚Ťi;c) existen╚Ťa unui document care dovede╚Öte c─â este orfan de un singur p─ârinte;d) existen╚Ťa unui frate/a unei surori ├«nmatriculat/├«nmatriculate ├«n unitatea de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt respectiv─â.

├Än cazul ├«n care num─ârul cererilor de ├«nscriere primite de la p─ârin╚Ťi/ tutori legal institui╚Ťi/ reprezentan╚Ťi legali din afara circumscrip╚Ťiei ╚Öcolare este mai mare dec├ót num─ârul de locuri libere, repartizarea copiilor se face ├«n ordinea descresc─âtoare a num─ârului de criterii generale de departajare cumulate de c─âtre fiecare copil: se repartizeaz─â la ├«nceput copiii care ├«ndeplinesc trei dintre criteriile men╚Ťionate mai sus, apoi copiii care ├«ndeplinesc dou─â dintre criterii ╚Öi, ├«n final, copiii care ├«ndeplinesc doar unul dintre criteriile men╚Ťionate mai sus.

Fiecare ╚Öcoal─â ├«╚Öi stabile╚Öte criterii specifice de departajare care nu pot fi discriminatorii, ╚Öi care trebuie s─â ╚Ťin─â cont de faptul c─â to╚Ťi copiii au drepturi egale de acces la educa╚Ťie, indiferent de condi╚Ťia social─â ╚Öi material─â, de sex, ras─â, na╚Ťionalitate, confesiune. (Sursa: Ministerul Educa╚Ťiei)

Citește și:

Anul ╚Öcolar 2020 ÔÇô 2021 va ├«ncepe la 14 septembrie. C├ónd vor fi vacan╚Ťele

Tot ce trebuie s─â ╚Öti╚Ťi despre ├«nscrierile ├«n ÔÇŁclasa zeroÔÇŁ. Prima etap─â ├«ncepe din 4 martie

charlene printul albert2 jpg
alex velea ruby jpeg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
arsinel actor jpg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png