Institutul Oncologic București va avea în sfârșit biserică. Cum va arăta și ce se întâmplă pe șantier

Bolnavii care sunt îngrijiți la Institutul Oncologic București „Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu”din Șoseaua Fundeni nr 252 vor avea în sfârșit propriul lor lăcaș de cult. Biserica din curtea celui mai mare centru anti-cancer din România este pusă sub ocrotirea Maicii Domnului (Izvorul Tămăduirii) și a Sf. Ier. Nectarie, izbăvitorul de cancer.

Macheta bisericii din curtea Institutului Oncologic București
Biserica din curtea Institutului Oncologic București are hramul Izvorul Tămăduirii.Foto:Gh.Subțirică

Potrivit basilica.ro, pentru că în prezent slujește într-un spațiu provizoriu și impropriu, pe holul instituției medicale, preotul și-a asumat construirea unei biserici, în curs de edificare în curtea spitalului. 

Șantierul bisericii din curtea Institutului Oncologic București
La biserică se lucrează la montarea acoperișului. Foto: preot Gheorghe Subțirică

Ce trebuie să știi despre biserica din curtea Institutului Oncologic 

Piatra de temelie a lăcașului de cult din curtea Institutului Oncologic București „Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu” a fost pusă în octombrie 2021, iar la cota zero s-a ajuns în noiembrie 2022. Rămas fără bani, preotul a povestit pentru sursa citată una din minunile prin care a reușit să facă rost de bani 

Irene Ecaterina, fiica arhidiaconului Mihail Bucă, protopsaltul (nr prim cântăreț bisericesc) Catedralei Patriarhale, a fost tratată de leucemie la Secția de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic din București. Din fericire, nu a mai avut nevoie de transplant, iar o mare parte din fondurile strânse pentru tratamentul ei, suma de 700.000 de lei au fost redirecționată pentru ctitorirea bisericii din curtea spitalului.

Preotul cere ajutor pentru ridicarea bisericii

În prezent, construcția a ajuns la cota +7.50 metri (înălțime), urmând a se realiza placa de sub acoperiș. După efectuarea ei, se va lucra la baza turlei, urmând a se înălța turla până la cota +17.20 m – cota plăcii superioare a turlei.

„Avem, în continuare, mare nevoie de sprijin consistent din partea celor care înțeleg importanța unui astfel de proiect spiritual în curtea Institutului Oncologic București”, a declarat părintele Gheorghe Subțirică pentru basilica.ro.

Pentru construcție, mai este nevoie de tablă, de cărămidă, de fier, de lemn și de bani: aproximativ 900.000 lei, conform unor estimări minimale.  

Vreți amănunte și cum puteți ajuta? Pe Părintele Gheorghe Subțirică îl găsiți la capela provizorie a Institutului Oncologic din București, Șos. Fundeni nr. 252, sector 2 

Pentru că statutul de biserică misionară nu permite deschiderea unui cont pe numele bisericii, la fel ca la o parohie, Protoieria Sector 2 Capitală a creat un cont dedicat pentru acest proiect. 

Cont: RO77RNCB0087007135780002 

CIF: 5126493 

Titular: Protoieria Sector II Capitală 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
parc bantuit pixabay jpg
11  Taieri de padure in Corbeanca, martie 2024 foto  Alex Găvan   centuraverde ro jpg
medic doliu jpeg
Paul Oarga fluturas, captură video you tube
peste bibelou1 jpg
jandarm salarii jpg
locuinta pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net