Noutăți de la Catedrala Neamului. Pictura cu chipul lui Iisus are 6 metri și va sta în turla mare

Ultima actualizare:

120 de oameni pictează zi și noapte cea mai mare biserică din România, Catedrala Neamului. Șeful echipei, pictorul Daniel Codrescu a anunțat că pe 5 februarie va începe montarea în turla cea mai înaltă a icoanei „Hristos Pantocrator” (Iisus Atotputernic în greacă). Aici, chipul Mântuitorului Iisus va avea aproape 6 metri.  

Icoana lui Isus este realizată într-un atelier special
Realizarea icoanei a durat șase luni iar montarea începe pe 5 februarie. Foto: FB/Daniel Codrescu

Icoana va acoperi o suprafață de peste 150 de metri pătrați. „În ateliere, pregătirile se încheie curând. Montajul pe turlă va începe cel mai probabil lunea viitoare”, a declarat pentru basilica.ro, Daniel Codrescu, coordonatorul lucrărilor de pictură la Catedrala Națională. 

Ce trebuie să știți despre icoana cu Isus din turla cea mare

„Este cel mai mare portret pe care l-am făcut. Are aproximativ 6 metri – doar chipul Mântuitorului și, în total, un diametru de 13 metri”, a explicat pictorul la Trinitas TV. 

Chipul Mântuitorului va reprezenta o parte din centrul icoanei „Hristos Pantocrator”, completat de restul elementelor la care se lucrează în prezent, precum haina, mâna dreaptă care binecuvântează, mâna stângă care ține Sfânta Evanghelie, elementele de fundal și decor ce vor centra icoana pe boltă.  

În total, toate acestea vor compune o suprafață ce acoperă peste 150 de metri pătrați, cu 12 metri diametru și 4,5 metri portretul, utilizând peste 2.400 kg de tesere de mozaic scrie ziarullumina.ro. Chipul a fost pictat uimitor de o femeie, Alina Codrescu, soția coordnatorului echipei. Realizarea în mozaic a acestei piese de dimensiuni colosale s-a întins pe perioada a 6 luni de muncă 

Ce trebuie să știi despre pictarea Catedralei Neamului 

În cei cinci ani de la sfințirea imensei biserici, s-au finalizat peste 7.000 mp de pictură în mozaic, din totalul de 17.800. La pictarea catedralei lucrează în jur de 120 de oameni. În icoanele pictate, Maica Domnului, din altar, are cea mai mare reprezentare ca suprafață – 16 m înălțime, apoi Arhanghelii din dreapta și stânga ei, având câte 15 m. Sfinții pictați au între 5 și 8 metri, în picioare, în funcție de loc și icoană.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net