ÎPS Teodosie, noi declarații controversate la adresa femeilor: „Cum să îi fie rușine?”

Ultima actualizare:

ÎPS Teodosie a intrat din nou în atenția presei și a oamenilor în urma unor noi declarații controversate pe care le-a făcut despre femei. De data aceasta, vizate au fost cele căsătorite. 

ÎPS Teodosie / foto: Arhiva Click!
ÎPS Teodosie / foto: Arhiva Click!

Arhiepiscopul Tomisului a stârnit un val de controverse în urma declarații recente conform cărora femeile care sunt căsătorite nu trebuie să umble cu capul descoperit. Nu este pentru prima dată când declarațiile sale care vizează femeile sunt unele controversate. 

ÎPS Teodosie: „Dacă sunt atâtea mofturi...”

Într-o emisiune la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a explicat faptul că femeile căsătorite nu ar trebui să meargă cu capul descoperit. Dimpotrivă, în opinia acestuia, ele ar trebui să poarte mereu o pălărie sau o bască. 

„Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a explicat Teodosie. 

Răspunsul acestuia a venit într-un context în care o femeie căsătorită l-a întrebat cum ar trebui să procedeze atunci când vrea să poarte o eșarfă pe cap la un eveniment, însă familiei îi este rușine cu acest lucru. 

Cum se apără Arhiepiscopul Tomisului în urma declarațiilor făcute

Întrucât declarațiile sale au creat mari controverse, de nenumărate ori Arhiepiscopul Tomisului a fost acuzat de discriminare, însă a încercat să vină cu o explicație. 

Conform acestuia, declarațiile pe care le-a făcut nu sunt unele discriminatorii, ci doar menite să reflecte statutul bărbatului și al femeii în context religios. 

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei.

Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Lina Medina 2 jpg
bataie intre doctorite jpg
muraturi freepik png
crestere salarii jpg
mihaela bilic instagram jpg
toma gheorghe cel mai batran criminal in serie din romania jpg
prosoape jpg
crizanteme istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net