ÎPS Teodosie, declarație revoltătoare: „Fumătorii nu se pot împărtăși. O iresponsabilitate. Feriți-vă de așa ceva!"

În ultima vreme, afirmațiile ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au provocat un val de reacții în rândul credincioșilor și nu numai. Declarând că fumătorii nu mai au acces la Sfânta Împărtășanie, Teodosie a stârnit controverse și dezbatere în comunitatea religioasă.

ÎPS Teodosie. Foto: arhiva.
ÎPS Teodosie. Foto: arhiva.

„O iresponsabilitate. Feriți-vă de așa ceva!"

Într-o declarație fermă, ÎPS Teodosie a afirmat că fumătorii nu ar trebui să se împărtășească și că preoții ar trebui să se delimiteze de această practică. „O iresponsabilitate. Feriți-vă de așa ceva! Mă mir, sper că nu este de la mine, că l-aș opri de la slujbă", a spus ÎPS Teodosie, subliniind gravitatea acestui subiect din perspectivă religioasă.

Reacțiile la afirmațiile sale nu au întârziat să apară, unele exprimându-și dezacordul față de poziția sa. "Este o prostie. No comment", a declarat o femeie, reflectând confuzia și neîncrederea în această decizie. Alți credincioși au fost și mai categorici: "ce să vă mai zicem, este de necomentat", a spus o altă participantă la discuție.

O fostă fumătoare, în special, a considerat că afirmațiile lui Teodosie sunt absurde și lipsite de fundament religios. "Astea sunt niște obiecții prostești, nu scrie în nicio carte", a declarat ea, exprimând dezamăgirea față de poziția aspră a ÎPS Teodosie.

Teodosie s-a legat și de proaspetele mămici

Totodată, Teodosie s-a referit și la femeile care după naștere nu au voie să intre în biserică, subliniind că, deși nu se pot atinge de cele sfinte, au voie să se roage în afara lăcașului de cult. "Nu are voie să se atingă de cele sfinte dar poate să se roage. Însă nu intră în biserică, nu atinge cele sfinte. Are grijă să păstreze curățirea celorlalți", a menționat el.

În concluzie, afirmațiile ÎPS Teodosie au provocat o serie de reacții și dezacorduri în comunitatea religioasă, punând sub semnul întrebării anumite practici și reguli ale Bisericii Ortodoxe Române. În timp ce unii credincioși susțin aceste directive, alții le consideră discutabile și departe de principiile creștine autentice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net