Cum arăta ÎPS Teodosie la 22 de ani, pe când era „ciuntit”, fără barbă. FOTO

Ultima actualizare:

„Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi”, este una din „cugetările” lui ÎPS Teodosie, care a stârnit o avalanșă de comentarii. Arhiepiscopul Tomisului a răspuns astfel la o întrebare, la Radio Dobrogea. Totuși, Teodosie a avut o perioadă în viață lui în care nu a purtat barbă, iar presa locală a publicat o fotografie cu Arhepiscopul Tomisului fără „podoabă”.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie, în vremurile fără barbă

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat la Radio Dobrogea, de ce poartă barbă slujitorii Bisericii Ortodoxe.

„Aşa este firesc. Barba este lăsată pentru bărbaţi. Sunt şi excepţii, oameni spâni cărora nu le creşte barba şi sunt trişti unii dintre ei care ar vrea să aibă.

Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe. Ei trebuie să aibă chipul lui Hristos, care a purtat barbă. Au purtat şi apostolii şi toţi părinţii Bisericii noastre.

Barba este un element natural, care ţine de bărbăţie şi cu atât mai mult slujitorii trebuie să poarte această podoabă lăsată de Dumnezeu”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, citat de News.ro.

Dobrogea live a publicat o fotografie cu Teodosie de pe vremea când nu purta barbă. Potrivit sursei, poza este de pe vremea când Arhiepiscopul Tomisului avea 22 de ani.

Alte declarații controversate ale lui ÎPS Teodosie

În octombrie 2020, Teodosie a spus că pentru un ortodox „este un mare păcat” să meargă să se roage la o biserică catolică.

Foarte comentată a fost și afirmația din mai 2021, când Teodosie a s-a referit la femei spunând că ele „au început păcatul”.

„Femeia a început păcatul. Dacă femeia nu păcătuia, nu ar fi născut în chinuri”.

În vara aceluiași, Arhiepiscopul Tomisului a șocat din nou. El a spus că la ortodoși „lumina vine”, pentru că „noi avem un semn de la Dumnezeu”, iar la catolici „nu vine”.

Recent, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că gestul unui preot de a împărtăși persoane care fumează sau care sunt în relații de concubinaj este un act de „iresponsabilitate”. Tot despre femei a spus că în perioada de mestruație nu trebuie să ia agheasmă pentru că altfel, comit un păcat.

Teodosie a creat indignare și cu o declarație despre Vladimir Putin.

„Și de ce sa n-o spun, domnul Putin care este atât de vehiculat in zilele acestea și văzut atât de negru, nu e negru asa cum îl prezintă toată lumea. Am spus și o spun, fără frică, este cel mai mare ctitor la Sfâmtul Munte și la Ierusalim și în țara sa, și Putin și Medvedev sunt ctitori și am fost pe urmele lor în excursie și m-am minunat câte jertfe au facut și noi îi judecăm ca pe niște răufăcatori”, a spus Teodosie în februarie 2022.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net