Îţi place să găteşti? La «Young Chef» poţi câştiga 1.000 de euro
Pasionaţii de gătit sunt aşteptaţi în luna mai la Romexpo, în cadrul târgului Pack Expo, să-şi pună în valoarea talentul şi creativitatea în arta culinată. Aici, în zilele de 18 şi 19 mai va avea loc concursul Young Chef, unde marele premiu constă în 1.000 de euro.
Concursul de reţete se va desfăşura în pavilionul B2 Romexpo, iar scopul acestuia este promovarea ambalajelor inovatoare prin intermediul produselor gata de consum “ready meal” realizate de tineri bucătari profesionişti din ingrediente proaspete şi de calitate.
Provocarea este de a crea o reţetă cât mai originală şi variată din ingrediente de calitate şi cu un preţ decent, care să poată fi uşor ambalată, porţionată şi cu un gust constant după o zi sau două de la prepararea ei.
Membrii juriului sunt Chef Sorin Bontea, Sorin Minea (director general Angst, compania–partener al concursului) şi Chef Ioan Cristian Şerb (câştigătorul primei ediţii “Chefi la cuţite”).
Sunt invitaţi să participe tineri pasionaţi de gătit, bloggeri culinari sau bucătari în devenire, care au vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani. Câştigătorul va pleca acasă cu titlul şi trofeul Young Chef 2018, dar şi cu 1.000 de euro în buzunar.
Concurenţii pot aplica online propunerile lor până pe data de 10.05.2018 - ultima zi de înscriere, pe site-ul oficial al concursului. În 18 mai va avea loc semifinala Young Chef (concurenţii vor prepara la faţa locului reţeta propusă, iar juriul va degusta şi selecta cinci reţete finaliste). La 19 mai va avea loc finala Young Chef: cei cinci finalişti vor prepara la faţa locului aceeaşi reţetă de produs, iar publicul larg (vizitatori specialişti, consumatori premium) va degusta şi va vota reţeta câştigătoare.