Jill Biden şi Carmen Iohannis s-au întrecut în ţinute elegante, la întâlnirea de sâmbătă

Ultima actualizare:

Jill Biden s-a întâlnit, sâmbătă (7 mai). cu Carmen şi Klaus Iohannis, iar cele două Prime Doamne au mers împreună la o şcoală din Bucureşti, unde sunt găzduiţi elevi refugiaţi din Ucraina. 

Jill Biden s-a întâlnit cu soţii Iohannis foto: facebook
Jill Biden s-a întâlnit cu soţii Iohannis foto: facebook

Jill Biden se află în vizită în România, de vineri (6 mai). În prima zi, soţia lui Joe Biden a mers la baza militară "Mihail Kogălniceanu", iar sâmbătă, ea a avut planificată o întâlnire cu Carmen şi Klaus Iohannis. 

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că Prima Doamnă va petrece o parte din weekend-ul dedicat Zilei Mamei (în Statele Unite, aceasta se serbează pe 8 mai) alături de mame şi copii din Ucraina, care s-au refugiat în România. Astfel, Jill şi soţia lui Klaus Iohannis au mers împreună la o şcoală care găzduieşte elevi din ţara atacată de Vladimir Putin şi au stat de vorbă cu copii, părinţi şi profesori, atât români, cât şi ucraineni. 

Cele două doamne au venit îmbrăcate lejer, dar elegant. Jill Biden a ales o ţinută mai sobră, o rochie cu mânecă scurtă, bluemarin, cu un impriment floral în partea de sus, alb cu galben. În schimb, Carmen Iohannis a optat pentru o rochie viu colorată, cu un imprimeu cu frunze, roşu şi albastru. Alături de ele a stat preşedinele României, care a purtat un costum albastru, cu cămaşă albă şi cravată bleu. 

Cu braţele pline de flori, cele două Prime Doamne s-au îmbrăţişat vesele, semn că s-au bucurat să se vadă.

Pe lângă preşdintele şi soţia sa, Jill Biden s-a întâlnit, la vizita de la Şcoala gimnazială "Uruguay", din Sectorul 1 al Capitalei, cu o serie de demnitari. Au fost prezenţi Sorin Cîmpeanu, ministr al Educaţiei, David Muniz, însărcinat cu afaceri ad-interim al SUA în România, Karen Donfried, secretar de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice  Mark Gitenstein, fost ambasador american la Bucureşti şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein şi Ligia Deca, consilier prezidenţial.

Jill Biden, cuvinte de laudă pentru români

Prima Doamnă a SUA i s-a adresat lui Carmen Iohannis, după întâlnire şi a subliniat că românii sunt adevăraţi eroi, pentru ajutorul adus refugiaţilor ucraineni. 

”Poporul tău este minunat. Ei sunt adevăraţii eroi. Simt că există speranţă. Şi avem nevoie de speranţă”, a spus Jlill Biden. 

Carmen Iohannis, către Jill Biden: "Ne-aţi oferit speranţă"

Carmen Iohannis a ţinut un scurt discurs după întâlnirea de la şcoală, în care a mulţumlt lui Jill Biden că a venit în România, dar şi SUA pentru sprijinul acordat României. Prima Doamnă a României a subliniat că trebuie să fim uniţi în contextul mondial actual, cel al unei Europe afectate de războiul din Ucraina. 

"Suntem foarte recunoscători că aţi iniţiat acest eveniment. Sunt foarte recunoscătoare că v-aţi rupt din timp şi că aţi făcut efortul să ne vizitaţi. Întotdeauna am iubit americanii şi ne simţim mai în siguranţă dacă ştim că ne susţin, mai ales în contextul acestei situaţii foarte tensionate. De aceea, e bine să fim uniţi şi cred că oricine se simte mai siguranţă dacă ştie că are prieteni (…)

Mulţumim foarte mult pentru această oportunitate, pentru faptul că v-aţi alăturat nouă şi ne-aţi oferit speranţă. Sentimentul că ne putem baza pe dvs. e foarte important, în special în ceea ce îi priveşte pe prietenii noştri ucraineni (…)", a declarat Carmen Iohannis. 

Jill Biden şi Carmen Iohannis foto: Inquam/Octav Ganea
Jill Biden şi Carmen Iohannis foto: Inquam/Octav Ganea

Soţia lui Klaus Iohannis a mai mulţumit şi celor implicaţi în acţiunile de ajutorare a refugiaţilor, ONG-urilor şi autorităţilor, dar şi directorului Şcolii "Uruguay", unde s-a ţinut întâlnirea. 

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat, tuturor organizaţiilor nonprofit, celor implicaţi în acest proiect şi care au reuşit să ne aducă astăzi împreună şi trebuie să recunosc că autorităţile au făcut o treabă excelentă, deoarece într-un timp atât de scurt au reuşit să implice copiii şi pe mamele lor în activităţi ca să poată uita de problemele şi de suferinţele lor.

Puteţi conta pe noi. Suntem prietenii voştri, suntem aici să vă atenuăm durerea şi facem tot ne stă în putinţă pentru a vă menţine sănătoşi şi cât de fericiţi putem, în special pe copii.

De asemenea, vreau să mulţumesc directorului acestui liceu. Aţi făcut o treabă extraordinară într-un timp atât de scurt pentru ca acest eveniment să se desfăşoare fără cusur”, a completat Carmen Iohannis.

Citeşte şi Zece lucruri neștiute despre Jill Biden. A sărit la bătaie pentru soțul ei

Jill Biden, la baza militară "Mihail Kogălniceanu"

Our troops at MK Air Base continue to answer the call of duty with courage, honor, and strength. Joe and I are praying for the safety of each and every member of our military working for peace alongside our NATO allies. pic.twitter.com/uZv2l4JC2n

— Jill Biden (@FLOTUS) May 7, 2022

Soţia lui Joe Biden a fost deja, vineri, la baza militară "Mihail Kogălniceanu", unde sunt soldaţi americani. Prima Domnă a SUA a servit militarilor mâncare. 

Citeşte şi Imagini inedite cu Jill Biden în România. Ce a făcut Prima Doamnă a SUA

"Oriunde m-aș afla în lume, întotdeauna găsesc un pic din ce am acasă. Trupele noastre de la Baza Aeriană MK continuă să se afle la datorie și dau dovadă de curaj, onoare și forță. Eu și Joe ne rugăm pentru siguranța fiecărui soldat al armatei noastre care luptă pentru pace alături de aliații noștri din NATO", a scris Jill Biden, pe contul său de Twitter. 

Jill Biden a mai fost în România în 2014, alături de soţul ei, Joe Biden, care era vicepreşedintele SUA, în acel moment. Pe atunci, ei au fost întâmpinaţi de Traian Băsescu şi soţia sa, Maria. Vizita de acum este prima a lui Jill Biden în România în calitate de Primă Doamnă a Statelor Unite. 

Din ţara noastră, soţia lui Joe Biden va pleca în Slovacia. Duminică (8 mai), Jill va merge la Kosice şi Vysne Nemecke, unde se va vedea cu refugiaţi, voluntari şi localnici care ajută persoanele fugite din Ucraina. Luni (9 mai), Prima Doamnă a SUA are programată o întrevedere cu membri ai Guvernului din Slovacia, iar apoi va pleca înapoi în America. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net