Jurnalista care trebuia să traducă interviul Dianei Șoșoacă, audiată la Poliție

Ultima actualizare:

Jurnalista Delia Marinescu, cea care trebuia să traducă interviul acordat de senatoarea Diana Șoșoacă presei din Italia, este audiată, marți, la Secția 1 Poliție din Capitală. Acuzată că ar fi lovit-o pe Șoșoacă, jurnalista refuză să confirme sau să infirme informațiile.

Jurnaliștii italieni au filmat scandalul cu senatoarea Diana Șoșoacă. Foto: captură video
Jurnaliștii italieni au filmat scandalul cu senatoarea Diana Șoșoacă. Foto: captură video

Dosarul în care este audiată jurnalista Delia Marinescu a fost deschis după ce senatoarea Diana Șoșoacă s-a luat la ceartă cu o echipă de jurnaliști din Italia, care veniseră să îi ia un  interviu.

Pentru că jurnaliștii italieni au refuzat ca discuția să aibă loc în limba română, Diana Șoșoacă i-a poftit să plece din cabinet, dar nu înainte de a le cere să se legitimeze. Lucrurile au degenerat, iar senatoarea a chemat poliția.

La audieri a fost chemată și jurnalista Delia Marinescu, care ar fi trebuit să traducă interviul acordat de Diana Șoșoacă. Înainte de a intra în Secția 1 de Poliție din Capitală, jurnalista a refuzat să confirme sau să infirme acuzațiile cum că ar fi lovit-o pe senatoare, potrivit Stiripesurse.ro.

Jurnalista Lucia Goracci de la Rai Uno: „Soţul lui Şoşoacă m-a muşcat de mână"

Vineri (10 decembrie), Diana Şoşoacă a fost vizitată la cabinetul să de avocatură din Bucureşti de către o echipă a televiziunii italiene Rai Uno, în fruntea căreia se afla jurnalista Lucia Goracci. Ziarista a povestit că ea şi colegii ei au fost sechestraţi în biroul Dianei Şoşoacă, iar soțul senatoarei a muşcat-o de mână. 

La faţa locului a venit şi Poliţia, chemată chiar de Şoşoacă. Ea le-a cerut oamenilor legii să îi percheziţioneze pe jurnalişti şi să şteargă tot ce au filmat. În altercația care a urmat, jurnalista Lucia Goracci ar fi fost lovită cu pumnii de Silvestru Şoşoacă, iar un poliţist îmbrâncit de bărbat. 

Jurnaliştii italieni au fost duşi la sediul Poliţiei, unde au fost audiaţi până la miezul nopţii. Au reuşit să plece doar după ce Ambasada Italiei a intervenit. 

Soţul Dianei Şoşoacă, dosar penal pentru ultraj

Poliţia Capitalei a anunţat luni (13 decembrie), au fost deschise două dosare penale, dintre care unul pentru ultraj, în care e vizat soţul senatoarei, El a fost plasat sub control judiciar.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16.00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgenţă 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil de pe raza Sectorului 1 Bucureşti. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, se arată în comunicatul transmis de Poliţie. 

Diana Şoşoacă a contestat comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei. Ea a anunţat că va da în judecată Poliţia Română şi acuză violarea vieţii private şi violarea sediului profesional de către jurnalişti. „E inacceptabil, o comandă politică evident, pentru care Poliţia Română va fi dată în judecată, iar domnul Bode va trebui să răspundă!”, a spus senatoarea.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net