„Lambada”, „Agadou” și alte hituri din anii ’80-’90, în festival la Iași

Ultima actualizare:

Organizatorii festivalului dedicat hit-urilor internaționale din anii ’80-’90, DISKOteka, anunță când are loc evenimentul anul acesta. Cea de-a treia ediție se va desfășura în Iași, în perioada 9-10 septembrie, și va reuni pe aceeași scenă artiști foarte îndrăgiți.

Formaţia Saragossa este îndrăgită pentru cântece precum „Agadou” / foto: arhiva personală
Formaţia Saragossa este îndrăgită pentru cântece precum „Agadou” / foto: arhiva personală

Din programul DISKOteka 2023 fac parte Saragossa (formaţie celebră pentru melodii precum „Agadou”), Kaoma (autoarea megahit-ului „Lambada”), Snap! (care a vândut milioane de albume datorită melodiei „The Power”), Ice MC (celebră şi pentru piesa „Think About The Way”), S.T.S.B. fka Fun Factory (care vor cânta şi şlagărul „Celebration”), Francesco Napoli (de neuitat pentru cântecul ce repetă în refren numele „Marina”), East 17 („Stay Anather Day”), Mauro (și al său salut „Buona Sera Ciao Ciao”) şi Fab Morvan aka Milli Vanilli (care au scris istorie muzicală cu versul „Girl You Know It’s True”).

Și România este bine reprezentată în festival, datorită cântăreților Gheorghe Gheorghiu (ce va interpreta, firește, și melodia care l-a făcut celebru, „Unde dragoste nu e...”) și Mihai Trăistariu, care va cânta și hit-urile trupei Valahia.

Primele două ediții ale festivalului s-au bucurat de mare succes și au avut loc în Timișoara (2019) și în Craiova (2022).

„Conceptul DISKOteka 2023 este unic și reprezintă noua viziune a festivalului pentru România. Pregătim pentru cele două zile de distracție, 9 și 10 septembrie, o punte între generații, mixuri și hituri, aliniate într-un mega hits union mixed live by Best Roumanian DJs”, a declarat Marius Gavrilă, organizatorul evenimentului.

Trupa Kaoma este celebră pentru melodia „Lambada” / foto: arhiva personală
Trupa Kaoma este celebră pentru melodia „Lambada” / foto: arhiva personală

Una dintre cele mai mari atracții ale acestei ediții DISKOteka este formația Saragossa Band.

Cei mai mari petrecăreți ai Germaniei, artiști de notorietate internațională, înnebuniți după muzica disco, chiar și acum la mai bine de 40 de ani de la lansarea primului lor hit – „Big Bamboo” (în 1979), membrii Saragossa Band au promis că vor încinge atmosfera la Iași.

Saragossa Band sunt și astăzi la fel de efervescenți, așa cum s-au consacrat în inimile fanilor lor. O demonstrează milioanele de audiții de care se bucură melodiile lor pe cele mai în vogă platforme ale momentului.

„Agadou” – piesa de aur a trupei este foarte populară și astăzi în cluburi și în discoteci din întreaga lume și sute de artiști au preluat-o și au plimbat-o prin toată lumea.

„De întors ne întoarcem doar acolo unde ne-am simțit ca acasă. Nu ne referim aici la un cadru anume, ci la un fel de sentiment. Pentru noi acasă este cel mai frumos cuvânt care există.

Despre asta e vorba atunci când revenim în România. Şi da, este o premieră și pentru noi că ajungem atât de sus în nordul țarii. Am aflat că Iașiul este unul dintre cele mai romantice orașe și asteptăm cu nerăbdare să-l vizităm.

După concert, direct de pe scenă, ieșim să-l vedem. Îl vom vizita în costumele noastre, mai mult ca sigur! (râde) Timpul este scurt, deci suntem pe distracție”, a spus liderul grupului Saragossa, Harry Karrer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net