Laptele Doina, loţiunea Tarr şi crema Gerovital fac concurenţă serioasă mărcilor străine

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu există român care să nu fi auzit de laptele Doina sau de loţiunea Tarr. Ca să nu mai vorbim de cremele Gerovital. Este şi normal, ţinând cont că producătorul de cosmetice Farmec are o istorie de 128 de ani pe piaţa românească. Farmec este un brand de succes, cu care ne mândrim.

Povestea Farmec a început în anul 1889. Atunci au luat naştere, la Budapesta, laboratoarele Molnar Moser. 54 de ani mai târziu, în 1943, se desprinde un mic laborator, Mol-Mos, care îşi desfăşura activitatea în Cluj-Napoca.   

Adevăratul boom a fost undeva prin anii ’60, când partidul comunist a luat decizia că ţara avea nevoie pe partea de cosmetică de fabrica «cea mai mare, cea mai puternică din lume», care să intre în competiţie cu marile concerne din vestul Europei.   

simeon stalpnicul png

Anul 1965 este cel în care s-a produs pentru prima dată binecunoscutul lapte Doina, produs care este şi astăzi cel mai bine vândut demachiant de pe piaţa din România, cu o cotă ce depăşeşte 15%, potrivit „Adevărul”.    În 1967, Liviu Turdean devine director al fabricii Farmec şi conduce compania până în 2009, când predă ştafeta fiului său, Mircea Turdean. Tot în acel an, Farmec marchează o mare realizare: devine primul producător de creme şi emulsii Gerovital H3 Prof. Dr. Ana Aslan din România. Produsele se adresau femeilor cu vârstă de aproximativ 40 de ani, tenurilor care prezintă primele semne de îmbătrânire. Ana Aslan a preparat vitamina H3 (Gerovital) în 1952, iar produsul geriatric a fost brevetat în peste 30 de ţări şi consumat de numeroase personalităţi internaţionale. O parte din produsele Gerovital au fost făcute de-a lungul timpului la fabrica din Cluj, o altă parte se făcea la fabrica Miraj din Bucureşti, aceasta fiind achiziţionată de Farmec în 2008.  

În 1969, Farmec marchează încă o premieră în România: începe fabricarea produselor sub formă de spray, iar, un an mai târziu, începe la Cluj dezvoltarea celei mai importante platforme de producţie de cosmetice din ţară. 

Fiind singura companie de profil de pe piaţă, fabrica Farmec a mers bine până în 1994. Apoi, a urmat privatizarea, proces care a permis oricărui angajat să cumpere acţiuni. Astfel, firma a ajuns să aibă 400 de acţionari, iar familia Turdean din Cluj-Napoca să deţină cele mai multe dintre ele - 35%. În prezent, compania Farmec este condusă de Mircea Turdean, după ce a preluat ştafeta, în 2009, de la tatăl său, Liviu Turdean, care a avut un mandat de 40 de ani.  

simeon stalpnicul png

Mircea Turdean a povestit, astă-primăvară, când Gerovital a sărbătorit „50 de ani de excelenţă”, cum a ajuns tatăl său, Liviu Turdean, să producă gama Gerovital: „Printre primele idei ale tatălui meu a fost să se întâlnească cu doamna prof. dr. Ana Aslan, o specialistă foarte la modă în acea perioadă care se concentrase pe o disciplină nouă, geriatria.”    Întâlnirea cu profesorul a dus la conceperea gamei de produse Gerovital şi a revoluţionat industria cosmetică din întreaga lume: „România a inventat zborul, a inventat stiloul, a inventat şi anti-age-ing-ul, iar acest concept ne-a ajutat şi atunci, dar şi acum“, a explicat Mircea Turdean.

Click! spune

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a înregistrat în primul semestru al anului 2017 o cifră de afaceri de 105,5 milioane lei. Compania are certificare internaţională GMP şi comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 ţări. Are o tradiţie de 128 de ani pe piaţa românească şi are capital 100% românesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
bancomat jpeg
wizz air avion jpg
marelbo png
loto jpeg
cincsor dimineata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net