Le-au dat elevilor cornuri mucegăite!
Un scandal imens a izbucnit în judeţul Vâlcea, după ce părintele unui elev a postat pe o reţea de socializare imagini cu cornurile mucegăite pe care le-a primit fiul lui la şcoală în programul „Lapte şi corn“. “N-am văzut mucegaiul, pentru că ambalajul are inscripţii de culoare neagră”, s-a scuzat o directoare de şcoală.
„Urgent! Felicitări Consiliul Judeţean Vâlcea! Felicitări, SC Dobre şi Fiii SRL Constanţa, câştigătoarea licitaţiei pentru distribuirea produselor de panificaţie în şcoli! Adevărat brand de renume! P.S.: Deja sunt semnalate multiple situaţii grave. Cele mai multe au termene de valabilitate expirate”, sună textul care a însoţit imaginile cu cornurile mucegăite postate pe reţelele de socializare, scrie adevarul.ro.
După această postare, mai multe persoane au semnalat faptul că nu este o situaţie singulară, petrecută într-o zi, la o şcoală din Râmnicu Vâlcea, ci că astfel de situaţii s-au înregistrat şi la alte şcoli din oraş şi judeţ, de când a început anul şcolar.
“O bătaie de joc! Şi te gândeşti că sunt copii care nu au ce mânca şi poate se bucură la cornul respectiv. Mai bine nu, decât să îşi bată joc în halul ăsta”, sau „Nu vă mai satură Dumnezeu! Asta a primit fiul meu la Şcoala nr. 5! Nemernicilor, o boală la ficat, la un copil mic, îl termină pe viaţă!”, au semnalat părinţii în mediul online, atrăgând atenţia că problema nu este doar cu produsele de panificaţie, ci şi cu lactatele: „Lapte stricat în termen mai mereu nimeresc”.
Directoarea celei mai bune şcoli gimnaziale din judeţ - “Take Ionescu”, prof. Florina Soare, şi-a cerut public scuze pentru situaţie. „Cu părere de rău, aşa e. La «Take Ionescu» am contactat firma furnizoare, au venit şi au văzut despre ce e vorba, promiţând că nu vom mai trece printr-o astfel de experienţă. Regret nespus cele întâmplate, nu vreau să fie o scuză, dar când au fost repartizate pe clase, persoana responsabilă nu a sesizat, fiind ambalajul cu inscripţii de culoare neagră”.
În patria «frumosului de Voineşti», elevii primesc mere din Polonia
Elevii din Voineşti, dar şi din restul judeţului Dâmboviţa, primesc la şcoală mere din Polonia, deşi zona este renumită pentru fructele gustoase şi zemoase, devenite un adevărat brand. Autorităţile spun că acest lucru se întâmplă pentru că agricultorii români nu se asociază şi nu-şi construiesc depozite cu atmosferă controlată.
Spre deosebire de fructele produse la Voineşti, merele din import sunt tratate cu imazalil, un fel de ceară care protejează antifungic şi dă un luciu specific, dar care s-a dovedit a fi cancerigenă.
Fostul preşedinte al Asociaţiei Pomicole Voineşti, Ion Oprea, producător de mere, spune pentru adevarul.ro: „Noi culegem Goldenul verde, iar în beciurile noastre şi în depozite ele se coc în continuare. D-asta sunt atât de gustoase. Ele nu sunt stropite după cules cu nimic”, spune Ion Oprea.