Lidl retrage din magazine un produs popular contaminat cu o substanță periculoasă. Nu trebuie consumat sub nicio formă

Lidl a scos de la raft produsul "Solevita Smoothie Red Genius, 250mL" - varianta cu fructe roșii cu data de expirare 12 martie 2024, din cauza contaminării cu patulină, conform unui anunț al producătorului, Molkerei Gropper GmbH & Co. KG.

Produsul nu este deloc bun pentru sănătate / foto: arhiva
Produsul nu este deloc bun pentru sănătate / foto: arhiva

Patulina este o micotoxină produsă de mucegaiuri, cu efecte negative asupra sănătății, cum ar fi greața, vărsăturile și indigestia.

Evitați produsul cu orice preț

Este important ca clienții să evite consumul acestui produs în orice formă posibilă.

Anunțul producătorului - Molkerei Gropper GmbH & Co. KG - a fost făcut public pe pagina oficială a Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor:

„La data de 7 martie 2024, producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG retrage produsul "Solevita Smoothie Red Genius, 250mL", cu fructe roșii, cu data de expirare 12.03.2024. Acest produs conține suc de aronia contaminat cu patulină, o substanță toxică produsă de mucegaiuri, care poate provoca simptome precum greața, vărsăturile și indigestia.

Prin urmare, clienții trebuie să se abțină de la consumul acestui produs afectat de retragere. Produsul "Solevita Smoothie Red Genius, 250mL" cu fructe roșii a fost comercializat de Lidl”, se precizează în comunicatul publicat pe pagina ANSVSA.

Produsul poate fi returnat în orice magazin Lidl

Lidl România a răspuns prompt, retrăgând produsul afectat de la vânzare. Clienții pot returna produsul în orice magazin Lidl, conform aceluiași comunicat.

„Vom rambursa contravaloarea produsului, chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Doar produsul "Solevita Smoothie Red Genius, 250mL" cu fructe roșii, cu data de expirare 12.03.2024, este afectat de retragerea făcută de producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Celelalte produse ale aceleiași companii vândute de Lidl ROMANIA nu sunt afectate de această retragere”, mai informează comunicatul.

Molkerei Gropper GmbH & Co. KG își exprimă scuzele pentru neplăcerile cauzate.

Lidl este o rețea de magazine de tip discount, care a fost fondată în Germania și este operată de concernul Lidl Stiftung & Co. KG, cu sediul în orașul Neckarsulm. Cu peste 10.000 de locații în întreaga lume, Lidl este prezent în țări precum Germania, Franța, Austria, Belgia și în alte state din Europa de Vest, Europa Centrală, Europa de Nord și Europa de Est.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
Arsenie Boca cap jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net