Liviu Dragnea cere strămutarea din București a procesului privind eliberarea sa condiţionată

18 mai 2021
article img
Liviu Dragnea așteaptă să se rejudece la Giurgiu procesul privind eliberarea condiționată

În așteptarea judecării procesului privind eliberarea sa condiționată din închisoare, Liviu Dragnea a cerut strămutarea acestuia de la Tribunalul București la oricare alt tribunal din țară.

Miercuri, Tribunalul București trebuie să ia o decizie definitivă prin eliberarea condiționată a fostului lider PSD, aflat în Penitenciarul Rahova, unde își ispășește pedeapsa de 3 ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Totuși, astăzi (n.r. marți, 18 mai) Curtea de Apel va soluționa cererea de strămutare a acestuia.  

Miercuri se va decide dacă Dragnea va fi eliberat condiționat

„În baza art.353 alin.10 Cpp preschimbă termenul de judecată la 18.05.2021, ora 16,00. În baza art.72 alin.6 Cpp, se solicită informaţii de la Tribunalul Bucureşti. Se asigură prezenţa prin videoconferinţă a petentului. Se încunoştinţează apărătorul ales”, se arată într-o decizie a Curţii de Apel, citată de stirileprotv.ro.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată din închisoare depusă de Liviu Dragnea. Fostul lider a făcut contestație, care se va judeca pe 19 mai.  

I-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare 

În urmă cu o zi, fostul lider social-democrat a bifat o victorie în justiție. Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au decis că i-au fost încălcate drepturile la sănătate şi la apărare, după ce a fost operat, decizia judecătorilor fiind definitivă.

Liviu Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova pentru că nu i s-a mai permis să muncescă în închisoare. Astfel, acesta a susținut că a pierdut aproape 50 de zile de libertate. Practic, a cerut să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsa atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Fostul lider PSD acuză, de asemenea, că timp de o săptămână i s-a refuzat asistenţa medicală şi că rana la coloană pe care o avea i s-a infectat. Dragnea spune că după operaţie, rana i-a fost pansată de colegii de cameră, pentru că nu a avut acces la cabinetul medical.

Citește și: 

Decizie: Lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare 

Liviu Dragnea, aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare. Decizia finală, la sfârșitul lui aprilie