Localnicii unei comune din România și-au plantat propria pădure. Voluntari din întreaga țară au dat o mână de ajutor

Într-o singură zi, localnicii unei comune din România și-au plantat propria pădure. În doar 24 de ore, au fost puși în pământ peste 10.000 de puieți de salcâm, iar alți 1.500 vor fi plantați miercuri, 10 aprilie 2024. La plantare au participat aproximativ 300 voluntari din întreaga țară.

Localnicii din comuna Giuvărăști și-au plantat propria pădure / foto: Adevărul.ro
Localnicii din comuna Giuvărăști și-au plantat propria pădure / foto: Adevărul.ro

Duminică, 7 aprilie, localnicii din comuna Giuvărăști, județul Olt, au identificat o zonă aproape abandonată de 35 ani, pe care au transformat-o, cu ajutorul asociației „Plantăm Fapte Bune în România”, într-o viitoare pădure de salcâm. În doar 24 de ore, s-au plantat 10.000 puieți pe o suprafață de peste două hectare, iar alți 1.500 vor fi plantați miercuri, 10 aprilie 2024.

„Era o zonă abandonată acolo. Terenul este al comunei Giuvărăști. A trebuit să-l frezăm, să aranjăm, să îndreptăm cu utilaje și am găsit oamenii aceștia de bine ca să putem planta. Am vrut să avem o pădure și în vatra satului, să punem și noi peste câțiva ani grătarul la umbră. Avem pădure, dar peste Olt”, a explicat primarul comunei Giuvărăști, Daniel Pană, conform adevărul.ro.

„Foarte mult mi-a plăcut cum s-au organizat”

Au venit aici voluntari din întreaga țară, București, Slatina, Prahova, dar cei mai mulți din Giuvărăști. După o simplă postare pe Facebook, s-au mobilizat 300 voluntari, 150 fiind din sat, 150 din afara localității. La împădurire au participat copiii din sat, însoțiți de părinți și chiar de bunici. „Au venit și oameni de la zeci de kilometri, oameni pe care nu i-am văzut în viața mea”, a adăugat Daniel Pană.

Fascinați de modul în care sunt organizați voluntarii din ONG-urile care implementează un proiect de împădurire în toată România, au decis să înființeze propriul ONG pentru a putea organiza mai bine activitățile pe care le desfășoară în prezent sub cupola școlii sau a primăriei.

De asemenea, primarul comunei a mai adăugat că este mulțumit de cum s-au orgzanizat: „Foarte mult mi-a plăcut cum s-au organizat. De fiecare dată când pleacă în teritoriu, ei își iau după ei oameni care să asigure apă, sucuri, cafea, ceai și ceva de mâncare, dar foarte bine organizați”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
index webp
Magda Myszczynska colaj instagram jpg
fratii ioan si viorel micula adevarul jpg
euro valuta bani pixabay jpg
1 3 263653 1715775145 03711 fav jpg
call center 7786815 1280 jpg
Ducii de Sussex și Lilibet PNG
feodor machnov the russian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net