Locul de o frumusețe rară despre care doar puțini români știu! „Atâția bujori înfloriți în același timp nu am văzut până acum”

În zona Munților Măcin, la o distanță mică de orașe precum Brăila și Galați, mii de turiști vin să admire pădurile pline de bujori, care creează un peisaj superb în zonă. Construcția podului de peste Dunăre a readus Munții Măcin în circuitul turistic al țării noastre.

Bujorii înfloriți pot fi admirați în întreaga zonă / foto: Facebook
Bujorii înfloriți pot fi admirați în întreaga zonă / foto: Facebook

Doar foarte puțini turiști ajungeau în această zonă, însă deschiderea podului de peste Dunăre a schimbat complet situația, potrivit informațiilor de la adevarul.ro. Brăila și Galați au împreuna undeva în jur de 400.000 de locuitori, care acum se pot bucura de peisajele superbe din zona Munților Măcin.

Parcul Naţional Munţii Măcinului se întinde pe aproximativ 11 hectare, iar bujorii Dobrogei, care tocmai au înflorit, creează un peisaj superb, pe care turiștii care ajung aici îl pot admira pe îndelete. De asemenea, pe lângă florile de aici, oamenii se pot bucura și de drumeții în natură și pot fotografia fauna și flora bogată din zona Munților Măcin.

Mii de bujori au înflorit în zona Munților Măcini

Bujorii din Munții Măcinului / foto: C. Mazilu
Bujorii din Munții Măcinului / foto: C. Mazilu

De asemenea, chiar lângă Pădurea Babadag, turiștii se pot bucura de Rezervația de bujori de la Enisala, o zonă de o frumusețe atât de rară încât este cunoscută drept „țara bujorilor înfloriți”. Din păcate, cum în această zonă nu există un marcaj rutier, șoferii trebuie să se bazeze pe indicații oferite de la ciobanii de aici, ori de la alți turiști.

„Atâția bujori înfloriți în același timp nu am văzut până acum. Parfumul și frumusețea lor m-au cucerit. Mă bucur că oamenii au realizat faptul ca bujorii de stepă nu trebuie rupți pentru că nu rezistă decât în mediul lor natural, ei sunt ocrotiși de lege, am văzut oameni ce au venit cu păturica și s-au așezat în mijlocul lor pentru a se bucura de acest moment unic în an”, scrie pagina „Plecat în Natură”, pe Facebook.

Românii care ajung în aceste locuri superbe se pot bucura de un peisaj de vis și cu siguranță nu vor regreta o excursie făcută în această zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
matcha latte scaled jpg
image
image
image
image
image
image
criminal freepik jpg
bacalaureat jpg
bear 1283347 1280 jpg
ventilator istock jpg
cariera elevi jpg
pompieri smurd jpg
Olt 1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net