Locul superb din România care s-a reinventat pentru a atrage turiști. Au fost folosiți bani din PNRR

Râul Sadului este un sat de munte din Mărginimea Sibiului. Cu bani veniți din PNRR, acesta a trecut prin numeroase reamenajări. Scopul este ca micul sat transilvănean să fie pus pe harta turistică a României. În prezent, doritorii pot să se cazeze în căsuţe din lemn amplasate într-un peisaj cum rar găseşti.

Satul Râul Sadului este renumit pentru păstorit Foto: Facebook
Satul Râul Sadului este renumit pentru păstorit Foto: Facebook

Comuna sibiană este renumită pentru păstorit

Ascunsă între Munţii Lotrului şi Cindrel, comuna Râul Sadului e tot mai căutată de turişti dornici să descopere viaţa la ţară, scrie Observatornews.ro. Şurile vechi şi colibele păstoreşti au fost salvate de la dispariţie cu ajutorul voluntarilor, iar acum sunt principala atracţie în zonă. ,,Aşa cum puteţi vedea ele sunt realizate din materiale locale. În principiu se foloseşte piatra de rău pentru fundaţii", a declarat un arhitect.

Aflată la o altitudine de 800 de metri, comuna sibiană este renumită pentru păstorit. Turiştii care ajung aici se pot caza în căsuţe din lemn construite după modelul vechilor adăposturi folosite de ciobanii din Mărginime. 

Coordonator proiect: ,,Resursele zonei ar trebui să fie folosite"

,,Casuţa din spate înglobează, aduce la un loc, şi ce e în afară şi ce e înăuntru, tot ce am învăţat noi în ultimii trei ani renăvând colibe şi având grijă de ceea ce e în sat", a spus coordonatorul proiectului. 

 În acelaşi timp, iniţiatorii proiectului "Cultivarea Frumosului în Ţara Colibelor" vor şi să încurajeze localnicii să folosească mai mult resursele zonei. ,,În primul rând să reaprecieze, ce alte generaţii apreciau. Să aprecieze ceea ce au acum şi să înveţe să prindă de la noi anumite moduri prin care să folosească aceste resurse cât mai sustenabil şi cât mai tradus în lumea reală", a mai declarat acesta.

Primar comună: ,,Ce avem poate fi valorificat, tinerii ar putea să își câștige existența aici"

,,Încercăm ca tineretul din comuna să conștientizeze faptul că ce avem noi acasă poate fi valorificat altfel şi din asta ar putea să-şi câştige existenţa aici", a declarat primarul Râul Sadului.

În perioada următoare vor fi organizate mai multe ateliere în care sătenii vor învăţa cum să se folosească mai eficient de ceea ce au la îndemână în comunitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net