Sat din România ales cea mai atractivă destinație rurală din lume! A primit titlul de „Best Tourism Village”

Ultima actualizare:

Datorită modului în care tradițiile locale sunt păstrate cu sfințenie, dar și frumuseții sale incredibile, un sat din județul Sibiu a primit oficial titlul de „Best Tourism Village” ” („Cel mai frumos sat turistic” n.r) în cadrul unei ceremonii desfășurate în Arabia Saudită, luni, și organizată de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a ONU.

Satul Rășinari este marele câștigător al titlului „Best Tourism Village” (foto: Stutterstock)
Satul Rășinari este marele câștigător al titlului „Best Tourism Village” (foto: Stutterstock)

Satul Rășinari din Mărginimea Sibiului este marele câștigător al titlului la cea de-a doua ediție a competiției mondiale „Best Tourism Village”, lansată de UNWTO. Satul a fost selectat, conform reglementărilor, din peste 130 de locuri turistice din lume. Evenimentul cu tema „Turismul care schimbă vieţi”, desfăşurat în Arabia Saudită, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor pentru turism din întreaga lume, precum şi ambasadori.

Este unul dintre cele mai vechi sate din Ardeal

„Rășinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, și-a primit oficial titlul de «Best Tourism Village»”, într-o ceremonie găzduită de Guvernul Arabiei Saudite și organizată de UNWTO. Premiul va fi adus în România de către domnii Cătălin Canciu, secretar de stat MAT (Ministerul Antreprenoriatului și Turismului n.r), și primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan”, a anunțat, luni, MAT, într-un comunicat de presă.

Unul dintre motivele pentru care Rășinari a câștigat acest premiu este economia sa mixtă bazată pe agricultură, creșterea animalelor și meșteșugurile tradiționale, cu un accent deosebit pe creșterea oilor. Potrivit unor surse oficiale, Rășinari este unul dintre cele mai vechi sate din Ardeal, menționat în documente încă din 1383, iar numele său vine de la faptul că localnicii se ocupau cu strângerea rășinii și vânzarea acesteia.

„Cea mai mare parte a satelor din zonă au păstrat puternice tradiţii spirituale şi etno-folclorice. Deşi progresiv construcţiile moderne le-au înlocuit pe cele vechi tradiţionale, atmosfera în Mărginimea Sibiului a rămas neschimbată. Costumele de sărbătoare de o eleganţă rară, brodate în negru şi alb sunt purtate cu mândrie de sărbători iar meşteşugurile moştenite din moşi strămoşi sunt practicate cu succes şi azi”, au declarat autoritățile locale, potrivit URBAN.

Situat la Vest de Sibiu, Mărginimea Sibiului este o zonă etnografică unică în România ce cuprinde 18 localități - Boiţa, Sadu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tălmăcel, Răşinari, Poplaca, Gura Râului, Orlat, Fântânele, Sibiel, Vale, Sălişte, Galeş, Tilişca, Rod, Poiana Sibiului şi Jina.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net