Destinații turistice de poveste. Locuri pe care să le vizitezi în 2022

Ultima actualizare:

O vacanță binemeritată ar trebui să facă parte din agenda anuală a oricui, mai ales că o evadare din rutină poate fi ca un buton de refresh și un prilej să descoperi noi tărâmuri. Însă, alegerea destinației potrivite, care să îmbine noutatea cu o serie de peisaje amuțitoare și o atmosferă ruptă din filme poate deveni o adevărată provocare, mai ales dacă ești în pană de idei. De aceea, îți propunem o listă cu 5 destinații turistice de vis, din diverse țări și de pe numeroase continente, unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

1.  Insula Creta, Grecia

Insulele grecești au fost una din destinațiile preferate ale turiștilor de pretutindeni încă din cele mai vechi timpuri, iar Creta nu face excepție. Fiind cea mai mare dintre cele 227 de insule din arhipelag, aceasta merită adăugată în topul listei tale de locuri pe care să le vizitezi în 2022 și nu numai. Pe lângă arhitectura impresionantă care te teleportează într-o poveste, unde clădirile albe cu acoperiș albastru încadrează aleile pietruite, aici te poți bucura de cele mai speciale nuanțe de albastru și turcoaz ale Mării Mediteraneene.

În plus, poți explora impresionanta istorie și mitologie a Cretei, fiind locul unde s-a născut Zeus, dar și o insulă ce era locuită încă din secolul al VII-lea î.HR. Iar dacă acest loc este deja pe lista ta de destinații la care visezi să ajungi, însă bugetul limitat nu-ți permite, poți recurge la o variantă rapidă și la îndemână pentru a-ți transforma visurile în realitate. Optează pentru un credit pe termen scurt sau alege să-ți faci un cont de economii, similar cu o pușculiță pentru vacanțe. Cu siguranță, o expediție pe meleagurile grecești merită tot efortul!

2.  Abruzzo, Italia

Dacă vrei să descoperi esența Italiei dintr-o cu totul altă perspectivă decât cea a destinațiilor clasice precum Roma sau Milano, atunci regiunea Abruzzo este exact ceea ce cauți. Aici vei descoperi o varietate de elemente și obiective de care să te bucuri alături de cei dragi. De la lacuri, coasta mării Adriatice, parcuri naționale, lanțuri muntoase impresionante sau situri de patrimoniu UNESCO, până la unele dintre cele mai frumoase orașe medievale din țară și o bucătărie eclectică și diversă, care se schimbă de la plajă la munți.

Astfel, dacă într-o zi vrei să explorezi lanțurile muntoase spectaculoase și să te bucuri de o masă tradițională cu carne și legume, în alta poți sta la plajă în timp ce fructele de mare proaspăt culese și atent preparate îți încântă papilele gustative.

3.  Belize, Caraibe

Destinațiile exotice, dar nu atât de comerciale, sunt preferatele tale? Atunci Belize ți se va părea un vis ce tocmai a devenit realitate. Culorile vii de albastru ale apei, jungla luxuriantă și atmosfera relaxată se împletesc perfect într-un cadru plăcut, populat de oameni calzi și primitori.

Pe lângă câteva zile de stat la plajă și înotat în apele turcoaz, poți explora secretele junglei, descoperind cascadele și fauna sau, dacă ești un iubitor al activităților acvatice, poți face scuba diving, snorkeling sau te poți plimba cu barca sau caiacul. Aici se află a doua cea mai mare barieră de corali din lume, fiind considerat sit al patrimoniului mondial UNESCO, cunoscută sub denumirea de “Belize Barrier Reef Reserve System”. Indiferent de opțiunea aleasă, cu siguranță vei rămâne impresionat de fauna și flora descoperite, ce surprind până și cea mai sceptică minte.

4.  Doha, Qatar

Orașele orientale îmbină perfect componenta istorică cu cea modernă, iar Doha este dovada vie că un simplu orășel considerat banal poate renaște în mod impresionant. Capitala Qatarului a cunoscut o expansiune rapidă, devenind un oraș de clasă mondială, care va găzdui Cupa Mondială FIFA 2022.

De la hoteluri de lux, mall-uri strălucitoare și tot felul de zgârie nori cu o arhitectură impresionantă, în Doha te poți delecta cu o vizită la  Muzeul de Artă Islamic, o plimbare pe plajele din jurul orașului sau cu o seară în cele mai exclusiviste cluburi. Totodată, la doar câțiva kilometri de oraș poți găsi ceea ce se poate numi “un peisaj specific oriental”, cu dune de nisip, forturi și peșteri.

5.  Edinburgh, Scoția

Ești curios să vezi cum arată în realitate un fost câmp de bătălie? Edinburgh este mai mult de atât! Este un oraș medieval cu o puternică componentă istorică, care datează încă din perioada romană. Această destinație este recomandată celor pasionați să exploreze cele mai surprinzătoare cotloane ale istoriei, precum cetatea istorică construită pe un vulcan vechi de 700 milioane de ani denumită Castle Rock, galeriile naționale scoțiene sau Muzeul Național al Scoției.

Și pentru a completa vacanța și cu o doză de distracție, în Edinburgh te poți bucura de numeroase baruri subterane cool, pub-uri tradiționale scoțiene, cluburi de noapte distractive și baruri sofisticate de whiskey.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net