Lucas, primul român modificat genetic. Medicii britanici i-au corectat bebeluşului o afecţiune ereditară, încă dinainte de a se naşte

Ultima actualizare:

    Micuţul Lucas, fericit în braţele părinţilor săi, Carmen şi Gabriel Neagu
Micuţul Lucas, fericit în braţele părinţilor săi, Carmen şi Gabriel Neagu

Miracol! Lucas Neagu este primul copil din România modificat genetic într-un laborator. Micuţul era predispus la o maladie care i-ar fi transfomat viaţa într-un calvar, potrivit „The Telegraph”.

Micuţul Lucas Neagu are trei luni şi îşi strânge deja mama de deget cu putere. Inocenţa din ochii lui mari şi albaştri transmite multă speranţă. Speranţa că se va putea juca şi alerga în parc împreună cu părinţii lui, Carmen şi Gabriel, originari din Ploieşti.

Bebeluşul de trei luni este protagonistul unei premiere medicale în Europa. El este primul copil născut cu structura genetică modificată într-un laborator din Marea Britanie, chiar înainte de a fi adus pe lume.

Bebeluşul prezenta un risc ridicat de a suferi de o boală rară, maladia Charcot Marie Tooth, care se manifestă prin slăbiciunea muşchilor membrelor. În vârstă de 26 de ani, mama sa a moştenit boala de la tatăl ei şi existau 50% şanse să o transmită copiilor ei. Ştia prin ce ar fi trecut aceştia, mai ales că maladia se manifestă mai agresiv la băieţi.

Geneticienii de la o clinică din Londra, Marea Britanie, ţara adoptivă a familiei Neagu, au reuşit însă să îi înlăture acest pericol, eliminând genele care îl predispuneau la boala neurologică. Medicii au luat mostre de la Carmen şi de la mama sa şi au comparat ADN-ul celor două femei. Cuplul a urmat apoi tratamente de fertilizare in vitro. Dacă ploieştenii nu ar fi început procedurile în urmă cu aproape doi ani, descoperite încă din 2001, în SUA, băieţelul nu ar fi putut niciodată să-şi ţină jucăriile în mânuţe. 

Click! SPUNE

Maladia Charcot Marie Tooth este o boală neurologică ereditară, care se manifestă prin faptul că muşchii braţelor şi picioarelor nu se dezvoltă corespunzător. Evoluţia este cronică şi lent progresivă. Cele mai frecvente manifestări ale bolii sunt prezenţa piciorului strâmb, slăbiciune musculară, lipsa sensibilităţii nervoase  şi un mers şchiopătat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
apa marii jpg
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net