Lumea Bisericii Ortodoxe este în doliu. S-a stins din viață părintele Petru Vamvulescu, ucenicul lui Arsenie Boca

Părintele Petru Vamvulescu s-a stins din viață. Avea 79 de ani și a decedat vineri seară, 12 aprilie, chiar după ce a susținut ultima slujbă de maslu. Petru Vamvulescu a fost ucenicul lui Arsenie Boca timp de două decenii.

A murit părintele Petru Vamvulescu, ucenicul lui Arsenie Boca / foto: colaj Facebook
A murit părintele Petru Vamvulescu, ucenicul lui Arsenie Boca / foto: colaj Facebook

S-a stins din viață preotul Petru Vamvulescu. A fost ucenicul Părintelui Arsenie Boca timp de 20 de ani și ar fi încetat din viață vineri, 12 aprilie 2024, în casa unui preot care îi era ucenic, la scurt timp după ce a susținut o slujbă de maslu. Acestuia i s-ar fi făcut rău, după care ar fi intrat în stop cardio-respirator. Astfel, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Părintele Petru Vamvulescu avea 79 de ani.

Doliu uriaș în lumea bisericească din România

„Părintele Petru venea mereu cu bucurie la bisericuța din curtea spitalului. Ultima oară mi-a spus să ne rugăm pentru toți și să iertăm.

Așa cum a anticipat de curând, a plecat de lângă noi. A plecat definitiv... De acum e mai aproape de mentorul său, Părintele Arsenie Boca. Chiar dacă nu va mai veni la noi, cuvintele, predicile și vocea sa blândă ne-au rămas în inimă...Dumnezeu să îl odihnească!

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu Părintelui Petru Vamvulescu pot merge la Biserica Brâncovenilor din Ocna Sibiului (str. Mihai Vitezu nr. 87), pe care a rectitorit-o. Priveghiul va fi astăzi la ora 20. Duminică, 14 aprilie, se va săvârși Sfânta Liturghie, iar in jurul orei 15 va pleca spre satul Mesteacan, loc. Valioara, la 20 km de Hateg, unde va fi înmormântat luni la 15.30. (Accesul la Mesteacan e foarte greu, doar cu mașini de teren sau de urcat mult pe jos)”, a transmis Cristian Roman, manager la Spitalul de Pneumoftiziologie, pe pagina sa de Facebook.

Timp de 20 de ani, părintele Petre Vamvulescu i-a fost ucenic celui supranumit Sfântul Ardealului. De-a lungul vremii, acesta a dat mai departe credincioșilor de pretutindeni învățăturile preluate de la Arsenie Boca. Preotul a fost o prezență constantă la Parastasele organizate începând cu anul 1989, din 298 noiembrie, în Poienița Prislopului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net