Lumea Bisericii Ortodoxe este în doliu. S-a stins din viață părintele Petru Vamvulescu, ucenicul lui Arsenie Boca

Părintele Petru Vamvulescu s-a stins din viață. Avea 79 de ani și a decedat vineri seară, 12 aprilie, chiar după ce a susținut ultima slujbă de maslu. Petru Vamvulescu a fost ucenicul lui Arsenie Boca timp de două decenii.

A murit părintele Petru Vamvulescu, ucenicul lui Arsenie Boca / foto: colaj Facebook
A murit părintele Petru Vamvulescu, ucenicul lui Arsenie Boca / foto: colaj Facebook

S-a stins din viață preotul Petru Vamvulescu. A fost ucenicul Părintelui Arsenie Boca timp de 20 de ani și ar fi încetat din viață vineri, 12 aprilie 2024, în casa unui preot care îi era ucenic, la scurt timp după ce a susținut o slujbă de maslu. Acestuia i s-ar fi făcut rău, după care ar fi intrat în stop cardio-respirator. Astfel, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Părintele Petru Vamvulescu avea 79 de ani.

Doliu uriaș în lumea bisericească din România

„Părintele Petru venea mereu cu bucurie la bisericuța din curtea spitalului. Ultima oară mi-a spus să ne rugăm pentru toți și să iertăm.

Așa cum a anticipat de curând, a plecat de lângă noi. A plecat definitiv... De acum e mai aproape de mentorul său, Părintele Arsenie Boca. Chiar dacă nu va mai veni la noi, cuvintele, predicile și vocea sa blândă ne-au rămas în inimă...Dumnezeu să îl odihnească!

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu Părintelui Petru Vamvulescu pot merge la Biserica Brâncovenilor din Ocna Sibiului (str. Mihai Vitezu nr. 87), pe care a rectitorit-o. Priveghiul va fi astăzi la ora 20. Duminică, 14 aprilie, se va săvârși Sfânta Liturghie, iar in jurul orei 15 va pleca spre satul Mesteacan, loc. Valioara, la 20 km de Hateg, unde va fi înmormântat luni la 15.30. (Accesul la Mesteacan e foarte greu, doar cu mașini de teren sau de urcat mult pe jos)”, a transmis Cristian Roman, manager la Spitalul de Pneumoftiziologie, pe pagina sa de Facebook.

Timp de 20 de ani, părintele Petre Vamvulescu i-a fost ucenic celui supranumit Sfântul Ardealului. De-a lungul vremii, acesta a dat mai departe credincioșilor de pretutindeni învățăturile preluate de la Arsenie Boca. Preotul a fost o prezență constantă la Parastasele organizate începând cu anul 1989, din 298 noiembrie, în Poienița Prislopului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
canicula jpg
litoral jpg
Gripa debutează brusc cu febră, dureri de cap și stare generală de rău jpeg
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
8 iunie 1922 primul meci tricolori jpg
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net