Regele Charles, prima apariție importantă după diagnosticul de cancer. A participat la slujba de Paște

#Casa Regală a Marii Britanii

Regele Charles al III-lea a ajuns, duminică dimineaţă, la capela Saint-George de pe domeniul regal Windsor pentru a asista la tradiţionala ceremonie religioasă oficiată cu ocazia Paştelui. A fost prima sa apariţie publică importantă după ce a anunţat că suferă de cancer în urmă cu două luni. 

Regele Charles și Regina Camilla Foto: Profimedia
Regele Charles și Regina Camilla Foto: Profimedia

Regele Charles, care a afișat un zâmbet larg în ciuda diagnosticului său de cancer, și-a condus cu mândrie familia regală la unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, la slujba de Paștele Catolic. 

Regele Charles, la slujba de Paște

Monarhul, împreună cu Regina Camilla și alte câteva dintre rudele lor regale, a avut cea mai importantă apariție de până acum de la aflarea diagnosticului cancer. Slujba religioasă anuală din Duminica Paștelui Catolic a avut loc la capela St George din Windsor. 

În imaginile surprinse de fotografi în această dimineață, Regele Charles e foarte vesel și salută cu încântare mulțime prezentă. În comparație cu alți ani, când obișnuiau să parcurcă drumul până la capelă pe jos, de data aceasta Regele Charles și Regina Camilla au sosit la slujbă cu mașina.

Cu doar câteva minute înaintea lor, la capelă au ajuns Prințesa Anne și soțul ei Tim Laurence, Prințul Andrew și, surprinzător, fosta sa soție Sarah Ferguson, precum și Ducele și Ducesa de Edinburgh, Edward și Sophie, și fiul lor James, Contele de Wessex.

Regele Charles, îmbrăcat într-o haină închisă la culoare, un costum bleumarin asortat cu o cravată albastră, a primit o mulțime de urări de la fanii regali prezenți în fața Capelei St George. Cineva a strigat "Paște fericit", la care monarhul a răspuns: "Și vouă".

Regele Charles al III-lea suferă de cancer

Palatul Buckingham a anunţat, la începutul lunii februarie, că regele Charles al III-lea suferă de cancer, depistat în timpul unei operaţii la prostată cu câteva zile mai devreme şi că suveranul a început deja un tratament medical.

De atunci, regele Charles şi-a anulat toate angajamentele oficiale publice, dar a continuat să îndeplinească unele dintre funcţiile sale oficiale şi să onoreze anumite întruniri într-un cadru restrâns, cum ar fi întâlnirile sale săptămânale cu prim-ministrul guvernului Regatului Unit.

Pe 22 martie, prinţesa de Wales a anunţat la rândul ei că suferă de cancer, fără să precizeze natura acestuia, şi că a început o chimioterapie preventivă.

Meniul de Paște al familiei regale 

Fostul bucătar regal Darren McGrady spune că familia regală servește friptură de miel în Duminica Paștelui. În credința creștină și protestantă, mielul de Paște este un simbol al "mielului sacrificat" menționat în Vechiul Testament, dar și asociat cu imaginea lui Iisus, în postura de "Mielul lui Dumnezeu" care s-a jertfit pe cruce.

Familia regală face apoi loc pentru al doilea fel, alcătuit dintr-o selecție de brânzeturi rafinate și fructe, toate făcute pe domeniul Windsor. De asemenea din meniu nu lipsesc piersicile tot de pe domeniul Windsor. Tradițional, Paștele regal este învelit... în ciocolată de aceea nu lipsesc deserturile cu ciocolată, dar și ouăle din ciocolată personalizate cu numele membrilor regali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net