Mai mulți membri ai partidului lui Dan Voiculescu, pe poziții cheie în Guvernul Ciucă

Partidul lui Dan Voiculescu intră la guvernare! Mai mulți membri au fost numiți în funcții cheie la nivelul Cabinetului Ciucă. Iată despre cine este vorba! 

image

Doina Pârcălabu, fost preşedinte al Casei Naţionale de pensii şi membru PPU-SL, a fost numită secretar de stat în nul minister al Familie, condus de Gabriela Firea, scrie Adevărul. O altă numire de apropiat al formaţiunii fondate de Dan Voiculescu este Teodor Dulceaţă. 

Doina Pârcălabu este liderul Departamentului pentru Muncă şi Protecţie Socială din cadrul PPU-SL. Pârcălabu este și prima persoană din PPU-SL care ajunge în Guvern.  

Tot apropiat de acest partid, mai ales prin bună relaţie cu Graţiela Gavrilescu, deputat PPU-SL, este Teodor Dulceaţă, noul secretar general adjunct numit la Ministerul Mediului.  

La Finanţe, Marius Zinca a fost mutat de pe funcţia de secretar general pe cea de secretar general adjunct, iar la Ministerul Culturii a fost numit secretar de stat Mădălin Voicu, politician care a mai ocupat această funcţie, dar care în trecut a avut şi mai multe mandate de deputat.  Nicolae Ivăşchescu a fost numit secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova. Ivăşchescu a fost numit în ultimii ani în funcţii pe filiera PMP, fiind secretar de stat la Muncă, dar şi la Transporturi în perioada Guvernului Orban.

Partidul lui Voiculescu primește bani de la buget deși nu a participat la alegeri 

Coaliţia de guvernare a adoptat o derogare de la Legea partidelor prin care formaţiunea fondată de Dan Voiculesu va primi bani de la stat, deşi nu a participat la alegerile din 2020. Peste un milion de lei va încasa PPU-SL în 2022.

Legea bugetului de stat pe 2022 a însemnat şi aranjarea unui an financiar fără probleme pentru partide, în condiţiile în care  subvenţiile pentru formaţiunile politice sunt în anul acesta de  234 de milioane de lei.  Şi, pe lângă această sumă, la propunerea a patru deputaţi afiliaţi PSD, dar care sunt membri ai Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal (PPU-SL), adică formaţiunea fondată şi controlată de Dan Voiculescu, a fost acceptată o derogare de la lege prin care acest partid să primească şi el bani de la buget anul viitor, deşi nu a fost votat în alegeri şi are doar patru parlamentari: Steluţa Cătăniciu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Vlad Popescu-Piedone şi Loredana Predescu.

Prevederea are ca singur beneficiar acest partid, din moment ce toate forţele parlamentare deja aveau dreptul la subvenţii, în baza rezultatelor la ultimele parlamentare şi ultimele locale.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net