Mama barmaniței de la Colectiv suferă enorm după fiica sa: „Îi fac parastas și cumpăr ouă de ciocolată!”

#Exclusiv Click!

Ieri, 30 octombrie, s-au împlinit opt ani de la incendiul de la Colectiv unde 65 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 160 au fost rănite. Printre persoanele care nu au rezistat acelei nopți blestemate se numără și Alexandra Matache, barmanița clubului din Centru Vechi, care a fost învăluit de flăcări.

Contactată de Click!, mama tinerei de 26 de ani, care a murit la două zile după incendiu, Cristina Matache, ne-a mărturisit cât de marcată sufletește este de ziua de mâine...1 noiembrie.

„De opt ani de zile, ziua de 30 octombrie, este o zi foarte grea pentru mine dar și mai grea este ziua de mâine, de 1 noiembre, pentru că Alexandra a murit pe acea dată. Doar cine trece prin asta poate înțelege acest lucru. După cele întâmplate cu fiica mea eu am cunoscut o fată care atunci avea 15 iar acum este la casa ei și are copil și am simțit special pentru ea, un sentiment aparte. Ea a crescut la casa de copii și inițial nu știam asta, dar cu timpul ne-am apropiat iar din vorbă în vorbă am ajuns să fim foarte apropiate. Are foarte mult din caracterul Alexandrei”, a declarat Cristina Matache pentru Click!

Gesturi de iubire fără limită

Mama Alexandrei Matache, tânăra care a murit, după incendiul de la Colectiv ne-a mărturisit și cum are grijă de sufletul fiicei sale care acum este la Cer:

„Sâmbăta asta sau cealaltă urmează să îi fac parastasul Alexandrei unde o să pun în pachețele ce îi plăcea ei. Neapărat o să cumpăr ouă de ciocolată pentru că asta îi plăcea nespus de mult și jeleuri care erau preferatele ei. Iar mâine o să mă duc, la cimitir cu flori și să îi aprind o lumânare. M-am gândit să îi fac și ceva în memoria ei.

Alexandra era o persoană foarte sociabilă, îi plăcea foarte mult să iasă cu prietenii în Centrul Vechi să râdă, să se distreze, așa că am decis să deschid o cafenea micuță în zona Universității unde vin numai tineri și stau și socializează. Este o atmosferă și o energie foarte plăcută la cafenea chiar dacă ea nu este mare. Plus că în viitorul apropiat, mai vreau să mai fac un lucru în memoria fiicei mele și anune un portret al său, mai exact să îi pictez chipul pe un perete de lângă cafeneaua pe care o am, dar pentru asta am înțeles că îmi trebuiesc anumite aprobări”.

Click! spune

Pe 30 octombrie 2015 în timpul unui concert în Clubul Colectiv din centrul Capitalei a avut loc un incendiu puternic. Focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului. Întreaga tragedie s-a declanșat în timpul concertului și s-a extins rapid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net