«Mami, te iubesc, vom muri!» Detalii sfâșietoare despre tragedia din Spania, unde mai mulți tineri au ars de vii în club

Tragedie ca la Colectiv, în trei cluburi de noapte din Spania. Cel puțin 13 oameni și-au pierdut viața în incendiu, dar bilanțul ar putea crește de la oră la oră. Autoritățile încă mai caută victime printre ruine.

Supraviețuitorii încă își caută prietenii dispăruți (Foto: Profimedia)
Supraviețuitorii încă își caută prietenii dispăruți (Foto: Profimedia)

Un incendiu teribil a izbucnit în trei cluburi de noapte din orașul Murcia, situat în sud-estul Spaniei. Cel puțin 13 persoane au murit, iar încă 15 persoane sunt date dispărute. O tânără în vârstă de 28 de ani i-a transmis un mesaj vocal sfâșietor mamei sale, după ce a izbucnit focul: : „Mamă, te iubesc, vom muri”.

Femeia ieșise în club cu iubitul ei și câțiva prieteni. Nu este clar dacă a supraviețuit, relatează BBC, dar tatăl ei, identificat de presa spaniolă doar cu numele Jairo, a afirmat că nu a mai primit nici o veste de la aceasta.

Focul devastator a început inițial în clubul Fonda Milagros, cunoscut și sub numele de La Fonda, duminică dimineața, în jurul orei locale 6:00. Apoi, s-a răspândit la cluburile vecine, Teatre și Golden, care erau pline de oameni. Poliția spaniolă a confirmat că toate persoanele decedate se aflau în interiorul localului La Fonda. Printre victime se numără o familie care celebra o aniversare, conform presei locale. Salvatorii încă mai caută victime printre ruine.

„Cred că am plecat cu 30 de secunde sau un minut înainte ca alarmele să înceapă să sune și să se stingă toate luminile. Se auzeau peste tot strigătele oamenilor care anunțau că este un incendiu.”, a afirmat un supraviețuitor, pentru agenția Reuters.

Încă nu este clar ce a provocat incendiul, dar primarul orașului Murcia, Jose Ballesta, a declarat reporterilor că focul a izbucnit la primul etaj al clubului.

Au fost identificate doar trei cadavre

Doar trei cadavre au fost identificate până duminică seara, cu ajutorul amprentelor digitale. Identificarea celorlalte trupuri neînsuflețite ar putea să dureze zile întregi, întrucât probele ADN trebuie trimise la Madrid pentru procesare. Până la ora scrierii acestui articol, nu se aflau români printre victime.

Ceea ce facem în acest moment este să încercăm să găsim cadavrele, să le identificăm, să securizăm zona, să ne ocupăm de familii, ceea ce nu este deloc ușor”, a mai spus primarul Ballesta.

Cluburile ar fi primit ordin să se închidă, în urmă cu un an

Luni, a fost dezvăluit că localurile de noapte Teatre și La Fonda ar fi trebuit să își înceteze activitatea în urmă cu mai bine de un an, pentru că ar fi existat un ordin de închidere pe care cluburile nu au respectat-o.

  „Orice persoană vinovată, fie că face parte din guvern sau nu, va fi adusă în fața justiției”, a spus el. Diego Seral, de la Poliția Națională, a spus că acoperișul din La Fonda s-a prăbușit, ceea ce a făcut dificilă localizarea victimelor și a afla ce s-a întâmplat cu exactitate. Se așteaptă ca bilanțul negru să crească în perioada ce urmează.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net