„Untold, lăcomia care va ucide”, avertismentul că la Cluj s-ar putea repeta tragedia de la Colectiv

Un avertisment extrem de dur care te înfioară a fost lansat de un antreprenor clujean care a urmărit îndeaproape organizarea și desfășurarea festivalului UNTOLD de la Cluj. Într-o postare pe blogul personal, consultantul în afaceri Doru Șupeală susține că la Cluj au fost comise mai multe ilegalități care au pus în pericol viața participanților la festival. El avertizează că la Untold ar putea avea loc o tragedie similară cu cea de la „Colectiv”.

image

Semnal de alarmă

„Am sentimentul că la una dintre edițiile următoare ale Untold vor exista victime umane, așa cum au existat la Colectiv. Și cred că e important să scriu acest articol, ca semnal de alarmă. Este o opinie personală, bazată pe date clare, pe informații publice și pe argumente pe care le prezint în cele ce urmează”, își începe articolul Doru Șupeală. 

„Nu sunt absurd. Cred că Untold este un eveniment artistic important și de mare impact, că un festival este un lucru bun pentru orice oraș și comunitate, dar cu condiția să se desfășoare legal, responsabil și în siguranță.

Ceea ce, din păcate, nu se întâmplă la Untold, unde de la o ediție la alta încălcarea legii, abuzul de putere, impactul toxic și riscurile grave la care sunt supuși participanții și localnicii sunt tot mai mari”, scrie pe blogul personal antreprenorul clujean Doru Șupeală.

„Lăcomia și iresponsabilitatea, o tot mai previzibilă catastrofă”

În articolul său, Doru Șupeală acuză autoritățile de iresponsabilitate și organizatorii de lăcomie și susține că o cartastrofă la celebrul festival este tot mai previzibilă.

„Deja au fost depășite frecvent limitele legalității și moralității, sunt încălcate constant legile și drepturile omului și au fost încălcate grav în mod repetat normele de securitate a persoanelor.

Lăcomia și iresponsabilitatea organizatorilor, dublate de inconștiența autorităților și complicitatea sponsorilor și partenerilor festivalului se îndreaptă cu viteză spre o tot mai previzibilă catastrofă”, spune antreprenorul clujean”, scrie anteprenorul.

El își explică afirmațiile în trei puncte:

„Sunt trei motive principale care susțin afirmația că Untold (va) face victime:

1. O tragedie de proporții era gata să se întâmple deja la ediția din acest an, în seara concertului Imagine Dragons.

2. Șirul de abuzuri și ilegalități comise de organizatori va continua să se amplifice și să se multiplice de la an la an, ca și până acum, pe fondul lăcomiei fără margini, singura valoare supremă care ghidează comportamentul și activitatea Untold ca organizație.

3. De fapt, Untold ucide deja de ani de zile, dar într-o manieră silențioasă și discretă, realitatea fiind mușamalizată în complicitate cu autoritățile, mass media și celebritățile care girează festivalul.

***

„Untold a anunțat oficial că a vândut 115.000 de bilete pentru seara de vineri a festivalului, când a cântat trupa Imagine Dragons. Tot oficial, serviciul de propagandă al festivalului, dublat de oficialități (purtătorul de cuvânt al ISU Cluj), a declarat că pe stadion au intrat maxim 63800 de persoane, capacitatea maximă autorizată pentru acest festival.

Asta deși organizatorii, dar și primarul Emil Bloc s-au scăpat pe rețelele sociale în seara cu pricina și au anunțat că au adus pe stadion peste 100000 de oameni, așa cum se afirmă în postarea de pe TikTok, pe contul oficial al Untold.

În imaginile publicate atât de Untold cât și de către primar se vede foarte limpede că mulțimea a ocupat întreaga suprafață de pe stadion, nemaifiind accesibile sau măcar vizibile în vreun fel căile de evacuare în caz de urgență”, susține Doru Șupeală.

Omul de afaceri clujean susține că și dacă pe stadion ar fi fost 63.800 de spectatori, „tot s-a încălcat legea și tot au fost puse în pericol viețile a zeci de mii de oameni”. „Fiindcă 63800 de participanți înseamnă depășirea cu aproape 9000 de persoane a capacității maxime autorizate a stadionului”, scrie Șupeală.

Un antreprenor din Iași, care a mers la Untold cu familia și a cărui mărturie se regăsește în articolul scris de Șupală, a spus că, deși concertul Imagine Dragons, a fost „fabulos”, riscurile de securitate au fost uriașe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net