Marcel Ciolacu, mesaj dur pentru poștașii greviști: „Dacă pensiile nu ajung la destinație...”

Aproape 8000 de angajați ai Companiei Naționale a Poștei Române din 30 de județe se află de luni în grevă generală. Principala lor revendicare fiind mărirea salariilor. Premierul Marcel Ciolacu a avut marți un mesaj dur pentru conducerea companiei căreia i-a cerut să rezolve rapid situația din Poșta Română în așa fel încât pensiile să ajungă la timp la destinație.

Grevă generală la Poșta Română

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, susține declarații de presă referitoare la măsurile luate de guvern în cazul azilelor de bătrâni din Ilfov, la Palatul Victoria din București. FOTO Inquam Photos / George Călin

Angajaţi ai Companiei Naţionale Poşta Română din 30 de judeţe, membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), au intrat luni în grevă generală, principala revendicare fiind legată de salarizare.

"Acţiunea se desfăşoară cam în 30 de judeţe, dintr-o evaluare pe care am făcut-o la prima oră. Şi-au declarat dorinţa de a face grevă şi au semnat pentru grevă undeva în jur de 7.500 - 8.000 de persoane, angajaţi din Poşta Română, care sunt membrii sindicatului nostru.

Fac specificaţia că nu acoperim toată ţara şi toate judeţele, dar suntem sindicatul reprezentativ. Acţiunea se va desfăşura până la identificarea unor soluţii care să rezolve principala revendicare a sindicatului la negocierea contractului, respectiv cea legată de salarizare", a declarat Ionel Oţelea, preşedintele SLPR, potrivit Agerpres.

Compania Naţională „Poşta Română” a transmis anterior că a pus la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare ale companiei pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă.

„Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor”, a precizat Poşta Română.

Ciolacu: „Dacă pensiile nu ajung la timp...”

Prim-ministrul a fost întrebat dacă există şanse ca salariile angajaţilor de la Poşta Română să crească având în vedere greva generală a acestora.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru şi aseară, am avut o discuţie şi cu directorul, eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care, Doamne fereşte, nu ajung pensiile la destinaţie din cauza unei greve la Poşta Română cred că domnul director va pleca", a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net