Palatul Victoria intră în reabilitare. Marcel Ciolacu, miniștrii și tot personalul Guvernului se mută

Întreaga activitate a Guvernului României își va schimba pentru o perioadă locația. Palatul Victoria va intra în reabilitare, urmând ca întreg personalul să se mute. Activitatea guvernului se va desfăşura într-un corp de clădire din Palatul Parlamentului, a anunţat vineri premierul Marcel Ciolacu. Rebilitarea clădirii este programată să înceapă anul viitor. Construcția edificiului a început în 1937 și a durat mai bine de 7 ani.

palatul victoria guvern png

Premierul a subliniat, înaintea şedinţei de guvern de vineri, că reabilitarea actualului sediu al Executivului va fi făcută cu fonduri europene, transmite Agerpres.

Palatul Victoria este opera arhitectului Duiliu Marcu (1885-1966), potrivit site-ului guvernului. Construcția edificiului a început în 1937 și a fost finalizată în 1944, dar din cauza avariilor provocate de bombardamentul din 1944, lucrările au fost reluate și finalizate în 1952.

Fațada principală era acoperită în trecut cu plăci de marmură de Carrara

După cum declara Duiliu Marcu, atât interioarele, cât și fațadele Palatului Victoria ilustrează „preocuparea de a păstra fundamentul clasic și de a face să apară în concepția de ansamblu și în studiul detaliilor ideea de simplitate modernă”.

Inițial, fațada principală era, ca și fațadele laterale, îmbrăcată cu plăci de marmură de Carrara și avea pe cele două plinuri laterale panouri decorative sculptate, din același material.

În urma avariilor provocate de bombardamentul din 1944, cele două panouri au fost suprimate, iar fațada principală a fost refăcută cu plăci de travertin.

Din 1990, sediul Guvernului României

Proiectat inițial pentru Ministerul de Externe, Palatul Victoria a fost sediul Ministerului de Externe și al Consiliului de Miniștri în timpul perioadei comuniste și a devenit, în 1990, sediu al primului guvern al României post-comuniste.

În 2004, Palatul Victoria a fost inclus în Lista monumentelor istorice.

Pe de altă, premierul a punctat faptul că reabilitarea imobilului Vila Lac 1, estimată la 56 de milioane de euro, nu reprezintă o prioritate şi nu va aproba acest demers, având în vedere că suma este una mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net