Marcel Ciolacu, surprins la masă cu 10 persoane, încălcând restricțiile anti-Covid. Reacția Poliției

image
Marcel Ciolacu, surprins la un restaurant din Buzău, cu 10 persoane la masă Foto: Realitatea PLUS

Marcel Ciolacu a fost surprins la o masă de nu mai puțin de 10 persoane, încălcând regulile de protecție sanitară impuse pe perioada pandemiei. Liderul PSD a fost fotografiat în restaurantul unei pensiuni, alături de Mihai Tudose și alte persoane din partid. În această perioadă, legea spune că numărul maxim de persoane este 6.

Imaginile difuzate de Realitatea Plus au fost realizate sâmbătă (24 octombrie). Aflat în județul Buzău, președintele PSD a fost surprins la masă cu 10 persoane. În acest caz a fost sesizată și Poliția. În urma verificărilor, oamenii legii au găsit mai multe nereguli la acel local.

„În urma unor sesizări, cu privire la eventuale încălcări ale normelor sanitare în vigoare în incinta unei unități turistice din județul Buzău, un echipaj de poliție s-a deplasat la locația indicată, pentru a face verificări în sensul celor sesizate și pentru a lua măsurile legale în situația confirmării celor semnalate.  La momentul sosirii la adresă, polițiștii au constatat că în interiorul incintei se aflau 3 persoane și alte 3 erau în afara spațiului închis. 

S-a constatat că parte din personal nu respecta întocmai măsurile de protecție individuală.  Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020 privind privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Totodată, polițiștii au reprelucrat administratorului unității turistice prevederile legale instituite de starea de alertă și necesitatea respectării măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Având în vedere și imaginile apărute în spațiul public, polițiștii vor continua verificările pentru a stabili cu exactitate derularea activităților la locația operatorului economic și dispunerea măsurilor legale care se impun”., a transmis Poliția, potrivit Digi24.

Reacția PSD după difuzarea imaginilor cu Marcel Ciolacu

Lucian Romașcanu susține că fotografia nu e ceea ce pare. Acesta a explicat că și el a fost prezent la întâlnire și că persoanele care se văd în fotografie stând împreună la o singură masă erau de fapt cele trei grupuri care ocupau trei mese, iar fotografia a fost făcută exact în acele secunde în care au apropiat, pentru scurt timp, cele trei mese.

„Noi ne-am întâlnit... Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am așezat toți la o masă. (...) Lucrurile nu au fost așa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele...”, a declarat Romașcanu, sâmbătă seara, la Realitatea PLUS.

Purtătorul de cuvânt al PSD a relatat că situația a fost verificată și de echipajul de poliție chemat la restaurant, care nu a constatat o neregulă, pentru că, dacă ar fi fost, ar fi fost aplicată o sancțiune.

„Furnizorul acestei fotografii... a sunat la 112. A venit un echipaj de poliție. Atât timp cât a fost echipajul... Au venit, s-au lămurit. Deci, dacă era de sancționat, ar fi fost sancțiune”, a mai explicat Lucian Romașcanu.

Nu este prima oară când Marcel Ciolacu încalcă regulile anti-Covid. În luna mai, el a vorbit de la tribuna Parlamentului fără să poarte mască, motivând atunci că are „o deviație de sept, depistată în urma unui control medical efectuat cu ocazia leșinului”.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
reghe corina caciuc jpeg
cub botez tort liam png
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
cub botez reghecampf caciuc png
visarion alexa
Soldati ucrainieni pe frontul din Herson FOTO profimedia 0675801159 jpg
Prizonieri britanici eliberați de Rusia / Foto Aiden Aslin via BBC
image
image
image
image
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume jpg
Criminal Gheorghe Dinca politisti FOTO INQUAM Photos Bogdan Danescu (4) jpg
Nudiștii au facut baie în Marea Nordului jpg
visarion alexa
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg